Muhallebili Supangle Tarifi İçin Malzemeler
Beyaz muhallebi için;
- 1 kg süt
- 200 gram teremyağ gurme kaymaklı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Supangle için;
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 40 gram sütlü çikolata
- 70 gram bitter çikolata
- 3 tatlı kaşığı tereyağ
Muhallebili Supangle Tarifi Yapılışı
- Öncelikle derin bir tencereye 200 gram teremyağ gurme kaymaklıyı döküp hafif eritip içine unu ilave edip 2-3 kere karıştırıp içine şekeri ekleyin.
- Ardından yavaş yavaş sütü ilave edip sürekli karıştırın.
- Koyu muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp 10 dakika mikserle çırpın.
- Kupların yarısına kadar muhallebiyi doldurun. Supangleyi hazırlıyoruz.
- Tencereye süt, şeker, yumurta sarısı ve elenmiş un, nişasta, kakao karışımını koyup orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Pişen kremayı ocaktan alın içine çikolataları ve tereyağını ilave edip mikserle 10 dakika çırpın.
- Kuplarımızın kalanını supangle ile doldurun. Ve üstlerini supangleyle doldurun.
- Tatlıları dilediğiniz gibi süsleyip, buzdolabında dinlendirerek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder