Muhallebili Supangle Tarifi

Muhallebili Supangle Tarifi İçin Malzemeler

Beyaz muhallebi için;
  • 1 kg süt
  • 200 gram teremyağ gurme kaymaklı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Supangle için;
  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 40 gram sütlü çikolata
  • 70 gram bitter çikolata
  • 3 tatlı kaşığı tereyağ

Muhallebili Supangle Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle derin bir tencereye 200 gram teremyağ gurme kaymaklıyı döküp hafif eritip içine unu ilave edip 2-3 kere karıştırıp içine şekeri ekleyin.
  2. Ardından yavaş yavaş sütü ilave edip sürekli karıştırın.
  3. Koyu muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp 10 dakika mikserle çırpın.
  4. Kupların yarısına kadar muhallebiyi doldurun. Supangleyi hazırlıyoruz.
  5. Tencereye süt, şeker, yumurta sarısı ve elenmiş un, nişasta, kakao karışımını koyup orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  6. Pişen kremayı ocaktan alın içine çikolataları ve tereyağını ilave edip mikserle 10 dakika çırpın.
  7. Kuplarımızın kalanını supangle ile doldurun. Ve üstlerini supangleyle doldurun.
  8. Tatlıları dilediğiniz gibi süsleyip, buzdolabında dinlendirerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder