Terbiyeli Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kabak
- 1 adet patates
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
Terbiye için;
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
Terbiyeli Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı
- Kabakları yarım ay şeklinde doğruyoruz. Patatesi küp şeklinde, havucu da rendeliyoruz. Biberi julyen kesiyoruz. Soğanı da yemeklik boyutundan büyük doğruyoruz.
- Öncelikle bir orta boy tencereye çok az yağ döküp altını açıyoruz. Yağ biraz kızdıktan sonra soğanları atıyoruz içine ve kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanların içine kestiğimiz patatesi, kabağı, kırmızı biberi, rendelenmiş havucu ekliyoruz.
- Biraz yağda çevirdikten sonra üstünü geçecek şekilde sıcak su ekliyoruz ve ocağı orta ateşte bırakıp sebzelerin pişmesini bekliyoruz.
- Piştikten sonra altını kapatıp biraz bekliyoruz rondoyu direk sıcakla temas ettirmemek için. O sırada çorbamızın terbiyesini hazırlayabiliriz.
- Bir kaseye un, yumurta ve sütü ekleyip çırpıyoruz.
- Haşlanan sebzeleri blenderdan geçirip ocağın altını tekrar yakıyoruz.
- Çorbadan bir kepçe kadar alıp terbiyeli karışımımıza ekliyoruz ve onu da homojen bir şekilde karıştırıyoruz.
- Terbiye hazır olunca yavaş yavaş çorbamıza ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Çorba hafif fokurdamaya başlayınca ocağı kapatabiliriz ve çorbamız hazır :).
Afiyet olsun 🍵.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder