8 Eylül 2020 Salı

Orjinal Kebapçı Acılı Ezme Tarifi

Orjinal Kebapçı Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 orta boy domates
  • 3 büyük boy kapya biber
  • 3 büyük boy yeşil biber
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber-domates salçası karışımı
  • 1 buçuk tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz

Orjinal Kebapçı Acılı Ezme Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeleri yıkayıp süzdürerek robota alıp ince bir şekilde çekiyoruz.
  2. Sulanacağı için kevgire alıp kaşık yardımıyla iyice bastırarak suyunun süzdüğünden emin oluyoruz.
  3. Bir kaba süzülen malzemeyi alıp zeytinyağ hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştırıyoruz.
  4. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağ gezdirerek servis ediyoruz. 🥗🍅🍋🌶.
Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan şefinden alınmış orjinal kebapçı ezmemizi bu şekilde hazırlayıp kavanoza yerleştirerek dolapta muhafaza edebilirsiniz. 😍.
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder