8 Eylül 2020 Salı

Su Böreği Tadında Sodalı Börek Tarifi

Su Böreği Tadında Sodalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 şişe soda (Maden Suyu)
İç harcı İçin;
  • Beyaz peynir
Sosu İçin;
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
Üzeri İçin;
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Su Böreği Tadında Sodalı Börek Tarifi Yapılışı

Merhaba,annemin eskiden beri özellikle kışın yaptığı bu böreği uzun süredir paylaşmak istiyordum sizde deneyin, eminim memnun kalacaksınız. Ben dikdörtgen fırın kabına (27*37) 4 yufka ile yaptım, siz dilerseniz 6 yufka ile yapabilirsiniz. Pişerken ne kadar çok kabardığına inanamayacaksınız,piştikten sonra ise içi aynen su böreği gibi kat kat tane tane oluyor.
  1. 1 tane yufkamızı üçgen şekilde katlayıp, 3 parmak kalınlığında kenarlarından kesiyoruz. Bunu yapma amacımız biraz daha küçük bir daire elde etmek.
  2. Kestiğimiz fazlalığı da böreğimizin içerisinde kullanmak üzere kenara ayırıyoruz.
  3. Daire olan kısmı ise düzgün görünmesi için en son üzerine kapatacağız.
  4. İlk yufkamızı tepsimizin içerisine yerleştiriyoruz, iyice çırpmış olduğumuz sos malzemelerimizden 3 yemek kaşığı ekleyip, pasta fırçası ile yufkamızın her yerine dağıtıyoruz.
  5. 2. Yufkamızın yarısını elimizle koparıp, tepsimize diziyoruz.
  6. Sosumuzdan 3 yemek kaşığı ekleyip, fırça yardımıyla yufkamızın her yerine dağıtıyoruz.
  7. İlk başta kenarlarını kestiğimiz yufkamızın artan kısımlarını küçük parçalara ayırıp, tepsimize dizip, tekrar sosumuzdan döküyoruz.
  8. 3. Yufkamızı tüm bir şekilde yerleştiriyoruz (düz bir şekilde değil kırıştırarak), sosumuzdan döküp fırça ile tekrar dağıtıyoruz, üzerine peynirimizi ekleyip 2. yufkamızın yarısı kalmıştı onu da peynirimizin üzerine koyup, sosumuzdan biraz daha döküyoruz.
  9. En alta koyduğumuz yufkamızın her bir kenarını tepsimizin üzerine katlayıp üzerini kapatıyoruz.
  10. İlk başta kenarlarını kesip ayırmış olduğumuz yufkamızı tepsimizin üzerine kapatıp, kenarlarında kalan fazlalıkları böreğimizin altına katlıyoruz, yani böreğimizi bir elimizle kaldırıp fazlalıkları altına sıkıştırıyor.
  11. Böreğimizi istediğimiz büyüklükteki dilimlere ayırıp, 1 şişe maden suyunu her yerine eşit şekilde döküyoruz.
  12. Tepsimizin üzerini streç filmle kaplayıp, sabaha kadar bekletmek için serin bir yere kaldırıyoruz.
  13. Ertesi gün pişirmek için üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımımızı sürüyoruz.
  14. 200 derecedeki önceden ısıttığımız fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  15. Su böreği görünümü ve tadıyla böreğimiz hazır, afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder