6 Eylül 2020 Pazar

Tam Ölçüsünde Aşure Tarifi

Tam Ölçüsünde Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı buğday
  • 3 su bardağı nohut
  • 3 su bardağı fasulye
  • 2 su bardağı süt(arzuya göre)
  • 400 gram incir
  • 300 gram kayısı
  • 200 gram üzüm
  • fındık, fıstık, ceviz
  • 1 paket kuş üzümü
  • 5 su bardağı şeker(damak zevkinize göre azaltıp arttıra bilirsiniz)
  • Bi tutam tuz
  • 2 çubuk tarçın
  • 5 adet karanfil

Tam Ölçüsünde Aşure Tarifi Yapılışı

  1. Fasulye, nohut ve buğdayı bir gece önceden suda bekletiyoruz.
  2. Ertesi gün ilk olarak nohut ve fasulyeyi ayrı tencerelerde haşlayalım. Suyunu süzmeyelim.
  3. Buğdayı yumuşayana kadar haşlayıp nohut ve fasulyeyi ilave ediliyoruz.
  4. Özleşene kadar kaynatıyoruz. Sütü ekleyip karıştıralım. Bu arada incir ve kaysılarımızı küp küp doğrayalım.
  5. Kaynayan tenceremize üzüm ve kuş üzümüyle birlikte ilave ediyoruz.
  6. Küçük bi cezvede tarçın ve karanfili 1 su bardağı suyla haşlayalım. Tencereye suyunu süzelim.
  7. Şekeri ilave edip karıştırıyoruz. Damak zevkinize göre şekeri azaltıp arttıra bilirsiniz.
  8. Bütün malzemeler iyice özleşip yoğunlaştıktan sonra tenceremizi ocaktan alıyoruz.
  9. Fıstık, ceviz ve fındıklarımızı tenceremize boşaltıp karıştıralım. Ilıdıktan sonra servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder