Tam Ölçüsünde Aşure Tarifi
Tam Ölçüsünde Aşure Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı buğday
- 3 su bardağı nohut
- 3 su bardağı fasulye
- 2 su bardağı süt(arzuya göre)
- 400 gram incir
- 300 gram kayısı
- 200 gram üzüm
- fındık, fıstık, ceviz
- 1 paket kuş üzümü
- 5 su bardağı şeker(damak zevkinize göre azaltıp arttıra bilirsiniz)
- Bi tutam tuz
- 2 çubuk tarçın
- 5 adet karanfil
Tam Ölçüsünde Aşure Tarifi Yapılışı
- Fasulye, nohut ve buğdayı bir gece önceden suda bekletiyoruz.
- Ertesi gün ilk olarak nohut ve fasulyeyi ayrı tencerelerde haşlayalım. Suyunu süzmeyelim.
- Buğdayı yumuşayana kadar haşlayıp nohut ve fasulyeyi ilave ediliyoruz.
- Özleşene kadar kaynatıyoruz. Sütü ekleyip karıştıralım. Bu arada incir ve kaysılarımızı küp küp doğrayalım.
- Kaynayan tenceremize üzüm ve kuş üzümüyle birlikte ilave ediyoruz.
- Küçük bi cezvede tarçın ve karanfili 1 su bardağı suyla haşlayalım. Tencereye suyunu süzelim.
- Şekeri ilave edip karıştırıyoruz. Damak zevkinize göre şekeri azaltıp arttıra bilirsiniz.
- Bütün malzemeler iyice özleşip yoğunlaştıktan sonra tenceremizi ocaktan alıyoruz.
- Fıstık, ceviz ve fındıklarımızı tenceremize boşaltıp karıştıralım. Ilıdıktan sonra servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder