Tart Kalıbında Kıbrıs Tatlısı (Görüntüsü Ve Lezzetiyle Kendine Hayran Bırakacak) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Kreması için
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket krem şanti
Şerbeti için
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı un
- Vanilya
Tart Kalıbında Kıbrıs Tatlısı (Görüntüsü Ve Lezzetiyle Kendine Hayran Bırakacak) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tart kalıbımızı margarinle yağlayıp biraz un serpiyoruz.
- Daha sonra şerbetimizi hazırlıyoruz suyu ve şekeri bir tencereye alıp ocağa alın.
- Kaynadıktan sonra altını kısın ve 10 dakika kaynatın ocaktan alın ocaktan aldığınız şerbete bir paket vanilya ekleyip karıştırın bi kenarda soğumaya bırakın.
- Daha sonra kekimize gelelim keki için yumurtamızı ve şekerimizi iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra üstüne diğer malzemelerimizi ekleyip iyice karıştırıyoruz ve yağladığımız kalıbımıza alıp önceden ısıtılmış 160 derece fırında kontrollü olarak 20 dakika pişiriyoruz.
- Fırından fırına fark gösterebilir benim fırınım 20 dakikada pişirdi kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım
- Kremamız için sütü nişasta ve şekerimizi bir tencereye alalım ve karıştıralım.
- Ocağa alalım koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Ocaktan alıyoruz pişen kremamıza 1 paket krem şanti ekleyip iyce çırpıyoruz.
- Fırından çıkardığımız kekimizi ılıması için bir kenara alın ilk sıcağı çıkan kekimizi kalıptan servis tabağına yada borcama ters çevirip kalıptan çıkarın.
- Kekimizin üstüne ve kenarlarına yaptığımız şerbeti gezdiriyoruz.
- Daha sonra üstüne kremamızı güzelce yayıyoruz.
- Daha sonra üstüne bolca hindistan cevizi serpiyoruz ve tatlımız hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder