5 Eylül 2020 Cumartesi

Tart Kalıbında Kıbrıs Tatlısı (Görüntüsü Ve Lezzetiyle Kendine Hayran Bırakacak) Tarifi

Tart Kalıbında Kıbrıs Tatlısı (Görüntüsü Ve Lezzetiyle Kendine Hayran Bırakacak) Tarifi İçin Malzemeler

Keki için
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Kreması için
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket krem şanti
Şerbeti için
  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı un
  • Vanilya

Tart Kalıbında Kıbrıs Tatlısı (Görüntüsü Ve Lezzetiyle Kendine Hayran Bırakacak) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tart kalıbımızı margarinle yağlayıp biraz un serpiyoruz.
  2. Daha sonra şerbetimizi hazırlıyoruz suyu ve şekeri bir tencereye alıp ocağa alın.
  3. Kaynadıktan sonra altını kısın ve 10 dakika kaynatın ocaktan alın ocaktan aldığınız şerbete bir paket vanilya ekleyip karıştırın bi kenarda soğumaya bırakın.
  4. Daha sonra kekimize gelelim keki için yumurtamızı ve şekerimizi iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
  5. Daha sonra üstüne diğer malzemelerimizi ekleyip iyice karıştırıyoruz ve yağladığımız kalıbımıza alıp önceden ısıtılmış 160 derece fırında kontrollü olarak 20 dakika pişiriyoruz.
  6. Fırından fırına fark gösterebilir benim fırınım 20 dakikada pişirdi kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım
  7. Kremamız için sütü nişasta ve şekerimizi bir tencereye alalım ve karıştıralım.
  8. Ocağa alalım koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  9. Ocaktan alıyoruz pişen kremamıza 1 paket krem şanti ekleyip iyce çırpıyoruz.
  10. Fırından çıkardığımız kekimizi ılıması için bir kenara alın ilk sıcağı çıkan kekimizi kalıptan servis tabağına yada borcama ters çevirip kalıptan çıkarın.
  11. Kekimizin üstüne ve kenarlarına yaptığımız şerbeti gezdiriyoruz.
  12. Daha sonra üstüne kremamızı güzelce yayıyoruz.
  13. Daha sonra üstüne bolca hindistan cevizi serpiyoruz ve tatlımız hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder