3 Eylül 2020 Perşembe

Teremyağlı Kremalı Mantarlı Et Sote Tarifi

Teremyağlı Kremalı Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kuşbaşı et
  • 400 gram mantar
  • 4 yemek kaşığı krema
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Teremyağlı Kremalı Mantarlı Et Sote Tarifi Yapılışı

  1. Ben daha önceden haşladığım etle yaptım bu tarifi tavaya yağlarımızı ekliyoruz .
  2. Ardından etimizi ve piyaz doğranmış soğanı ekleyip 3 dk kadar orta ateşte ikisini kavuruyoruz.
  3. Ardından doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ilave ediyoruz biberleri de biraz kavurduktan sonra doğradığımız mantarları, tuzunu ve karabiberi de ekleyip ocağın altını kısıyoruz.
  4. Kısık ateşte mantarlar suyunu bırakıp suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
  5. Ben ekstradan su eklemedim mantarların suyunu çekince kremamı da ekledim.
  6. 5 dk kadar kısık ateşte kavurdum çok lezzetli oldu deneyecek olanlara şimdiden afiyet osun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder