Teremyağlı Kremalı Mantarlı Et Sote Tarifi
Teremyağlı Kremalı Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kuşbaşı et
- 400 gram mantar
- 4 yemek kaşığı krema
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Teremyağlı Kremalı Mantarlı Et Sote Tarifi Yapılışı
- Ben daha önceden haşladığım etle yaptım bu tarifi tavaya yağlarımızı ekliyoruz .
- Ardından etimizi ve piyaz doğranmış soğanı ekleyip 3 dk kadar orta ateşte ikisini kavuruyoruz.
- Ardından doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ilave ediyoruz biberleri de biraz kavurduktan sonra doğradığımız mantarları, tuzunu ve karabiberi de ekleyip ocağın altını kısıyoruz.
- Kısık ateşte mantarlar suyunu bırakıp suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
- Ben ekstradan su eklemedim mantarların suyunu çekince kremamı da ekledim.
- 5 dk kadar kısık ateşte kavurdum çok lezzetli oldu deneyecek olanlara şimdiden afiyet osun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder