Teremyağlı Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 125 gram margarin
- 3 yumurta (yumurta eğer küçükse 4 kullanalım )
Kreması için;
- 2.5 su bardağı süt
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 vanilya
- 3 yemek kaşığı un
Çikolata sosu;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
Teremyağlı Profiterol Tarifi Yapılışı
- Su ve margarin ocağa alınır, margarin eridikten sonra un eklenir.
- 2- 3 dakika kavrulur .
- 15 dakika dinlerdikten sonra içine yumurtalar tek tek eklenerek çırpılır .
- Akışkan kıvam olmalı eğer 3 yumurta ile akışkan kıvam elde edilmezse 4 yumurta eklenir çırpılır .
- Sonra ceviz büyüklüğünde yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alınır 10 dakika bekletilir.
- 180 derece ısıttığımız fırında pişirilir ve fırın kapatılır .
- İlk sıcaklığı çıkana kadar fırından çıkartılmaz.
- Kreması; Süt,şeker ,yumurta, un, bir tencereye alınarak pişirilir ve soğumaya bırakılır .
- Soğuyan krema prefiterolleri içine sıkılır.
- Çikolata sosu; Tüm malzemeler bir tencereye alınır ve pişirilir ve soğuması için kenara alınır ,arada karıştırılmalı üzeri kabuk bağlamaması için.
- Soğuyan sos prefiterollerin üzerine dökülür servise hazır afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder