30 Eylül 2020 Çarşamba

Teremyağlı Profiterol Tarifi

Teremyağlı Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 125 gram margarin
  • 3 yumurta (yumurta eğer küçükse 4 kullanalım )
Kreması için;
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
Çikolata sosu;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker

Teremyağlı Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Su ve margarin ocağa alınır, margarin eridikten sonra un eklenir.
  2. 2- 3 dakika kavrulur .
  3. 15 dakika dinlerdikten sonra içine yumurtalar tek tek eklenerek çırpılır .
  4. Akışkan kıvam olmalı eğer 3 yumurta ile akışkan kıvam elde edilmezse 4 yumurta eklenir çırpılır .
  5. Sonra ceviz büyüklüğünde yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alınır 10 dakika bekletilir.
  6. 180 derece ısıttığımız fırında pişirilir ve fırın kapatılır .
  7. İlk sıcaklığı çıkana kadar fırından çıkartılmaz.
  8. Kreması; Süt,şeker ,yumurta, un, bir tencereye alınarak pişirilir ve soğumaya bırakılır .
  9. Soğuyan krema prefiterolleri içine sıkılır.
  10. Çikolata sosu; Tüm malzemeler bir tencereye alınır ve pişirilir ve soğuması için kenara alınır ,arada karıştırılmalı üzeri kabuk bağlamaması için.
  11. Soğuyan sos prefiterollerin üzerine dökülür servise hazır afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder