Teremyağlı Sahlepli Midye Kurabiye Tarifi
Teremyağlı Sahlepli Midye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket teremyağ
- 1 paket salep (Tek içimlik)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Kabartma tozu
- Vanilya
- Aldığı kadar un
Teremyağlı Sahlepli Midye Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Un, kabartma tozu ve vanilya hariç bütün malzemeleri bir kaba alalım.
- İyice homojen hale getirip sonrasında un, kabartma tozu ve vanilyalı eleyerek ekleyelim.
- Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kaşıkla midye sekli verelim.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirelim. Afiyet olsunnn.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder