7 Eylül 2020 Pazartesi

Teremyağlı Sahlepli Midye Kurabiye Tarifi

Teremyağlı Sahlepli Midye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket teremyağ
  • 1 paket salep (Tek içimlik)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Aldığı kadar un

Teremyağlı Sahlepli Midye Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Un, kabartma tozu ve vanilya hariç bütün malzemeleri bir kaba alalım.
  2. İyice homojen hale getirip sonrasında un, kabartma tozu ve vanilyalı eleyerek ekleyelim.
  3. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kaşıkla midye sekli verelim.
  5. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirelim. Afiyet olsunnn.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder