9 Eylül 2020 Çarşamba

Teremyağlı Tepsi Kebabı Tarifi

Teremyağlı Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım su bardağı bayat ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Köfte sosu için:
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
Püresi için:
  • 4-5 tane patates
  • 1 çorba kaşığı teremyağ
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Süslemek için:
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber

Teremyağlı Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Köftenin hazırlanışı:Soğanı; sarımsağı ,maydanozu ve yumurtayı rondoya alıp ince hale gelecek şekilde çekelim .
  2. Köfte için diğer malzemelerle bu karışıma birleştirip iyice yoğuralım.
  3. Küçük borcama köfteyi döküp düzenleyelim.
  4. Köfte sosu:Bir su bardağı sıcak suda 1 çorba kaşığı salçayı açıp köftenin üzerine dökelim 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  5. Pürenin hazırlanışı:Haşlanmış patatesleri pürüzsüz hale gelecek şekilde ezelim.
  6. Üzerine 1 çorba kaşığı teremyağı ve sütü ekleyerek kıvama gelene kadar ezerek karıştıralım.
  7. Üzerine rendelenmiş kaşarla tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım.
  8. Fırından çıkardığımız pişen köftenin üzerine yayıp domates ve biberle süsleyip tekrardan fırına sürelim .
  9. Üzeri kızarınca yemeğimiz pişmiş demektir.
🤤afiyet olsun🤤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder