Teremyağlı Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 250 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- Yarım su bardağı bayat ekmek içi
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Köfte sosu için:
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
Püresi için:
- 4-5 tane patates
- 1 çorba kaşığı teremyağ
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Süslemek için:
- 1 adet domates
- 1 adet biber
Teremyağlı Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı
- Köftenin hazırlanışı:Soğanı; sarımsağı ,maydanozu ve yumurtayı rondoya alıp ince hale gelecek şekilde çekelim .
- Köfte için diğer malzemelerle bu karışıma birleştirip iyice yoğuralım.
- Küçük borcama köfteyi döküp düzenleyelim.
- Köfte sosu:Bir su bardağı sıcak suda 1 çorba kaşığı salçayı açıp köftenin üzerine dökelim 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Pürenin hazırlanışı:Haşlanmış patatesleri pürüzsüz hale gelecek şekilde ezelim.
- Üzerine 1 çorba kaşığı teremyağı ve sütü ekleyerek kıvama gelene kadar ezerek karıştıralım.
- Üzerine rendelenmiş kaşarla tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım.
- Fırından çıkardığımız pişen köftenin üzerine yayıp domates ve biberle süsleyip tekrardan fırına sürelim .
- Üzeri kızarınca yemeğimiz pişmiş demektir.
🤤afiyet olsun🤤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder