Yüzde Yüz Kasap Köfte Tarifi
Yüzde Yüz Kasap Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo dana kıyma (köftelik)
- Küçük çay bardaklarından 1 parmak eksik galeta unu (ince olarak ekmek kırıntısı fakat kuru olmalı)
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı soğuk su
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yüzde Yüz Kasap Köfte Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına en az iki kere çekilmiş kıymayı alıyoruz.
- Soğanı rendeliyoruz veya doğrayıcıdan geçiriyoruz. Ve avuç içine alıp suyunu sıkıyoruz ( soğanı kullanıyoruz suyunu atıyoruz ) ve soğanı kıymanın üzerine ekliyoruz.
- Galeta unu, baharatlar, tuz, karbonat, zetinyağı ve suyu da ekleyip yoğuruyoruz.
- Yoğurma işlemi en az 15 dk. Sürmeli.
- Elimizi arada bir ıslatıp İstediğimiz şekli verip buz dolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz.
- İster mangalda, ister tavada, ister fırında kızartabiliriz.
- Enfes içi sulu yumuşacık kasap köftelerimiz hazır. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder