Şehriyeli Tavuk Çorbası (Terbiyesiz ) Tarifi

Şehriyeli Tavuk Çorbası (Terbiyesiz ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tavuk incik veya 2 tavuk but
  • 5 bardak tavuk suyu
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1. 5 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1. 5 kahve fincanı tel şehriye
  • Tuz
  • Karabiber

Şehriyeli Tavuk Çorbası (Terbiyesiz ) Tarifi Yapılışı

Hazır çorba tadında ama ev yapımı mis gibi bir çorba. Sıcacık sıcacık içince sanki şifa veriyor insana.
  1. Istediğiniz tavuk etini kullanabilirsiniz fakat kemikli olsun ki lezzeti iyice suyuna geçsin. Önce tavuk etini tuz ilave etmeden haşlayalım. 1 litreden fazla su ekleyelim. Suyundan 5 bardak alıp çorba için kullanacağız.
  2. Tavuk pişince onu bir tabağa çıkaralım. Soğuyunca küçük parçalara ayıralım.
  3. Şimdi çorbamızı hazırlayalım. Bir tencereye margarin ve sıvı yağını koyalım. Margarin eriyince unu ekleyelim. Güzelce kavuralım. Un hazır olunca kabarıyor zaten.
  4. Üzerine 5 bardak tavuk suyu ilave edelim. Ufalanmış tavuk etlerini ekleyelim.
  5. Kaynayınca şehriyeleri katalım. 10-15 dakika kadar şehriyeler pişene kadar kaynatalım.
  6. Tuzunu ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatalım ve biraz dinlendirelim. Şehriyeler iyice kıvamını bulsun.
  7. Servis için tabağa alalım ve karabiber serpelim.
    Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder