Şehriyeli Tavuk Çorbası (Terbiyesiz ) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tavuk incik veya 2 tavuk but
- 5 bardak tavuk suyu
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 1. 5 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1. 5 kahve fincanı tel şehriye
- Tuz
- Karabiber
Şehriyeli Tavuk Çorbası (Terbiyesiz ) Tarifi Yapılışı
Hazır çorba tadında ama ev yapımı mis gibi bir çorba. Sıcacık sıcacık içince sanki şifa veriyor insana.
- Istediğiniz tavuk etini kullanabilirsiniz fakat kemikli olsun ki lezzeti iyice suyuna geçsin. Önce tavuk etini tuz ilave etmeden haşlayalım. 1 litreden fazla su ekleyelim. Suyundan 5 bardak alıp çorba için kullanacağız.
- Tavuk pişince onu bir tabağa çıkaralım. Soğuyunca küçük parçalara ayıralım.
- Şimdi çorbamızı hazırlayalım. Bir tencereye margarin ve sıvı yağını koyalım. Margarin eriyince unu ekleyelim. Güzelce kavuralım. Un hazır olunca kabarıyor zaten.
- Üzerine 5 bardak tavuk suyu ilave edelim. Ufalanmış tavuk etlerini ekleyelim.
- Kaynayınca şehriyeleri katalım. 10-15 dakika kadar şehriyeler pişene kadar kaynatalım.
- Tuzunu ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatalım ve biraz dinlendirelim. Şehriyeler iyice kıvamını bulsun.
- Servis için tabağa alalım ve karabiber serpelim.
Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder