17 Ekim 2020 Cumartesi

1 – 2 Kişilik Kabak Graten Tarifi

 

1 – 2 Kişilik Kabak Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy kabak
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Rendelenmiş kaşar

1 – 2 Kişilik Kabak Graten Tarifi Yapılışı


  1. Enine bir şekilde yuvarlak yuvarlak kestiğimiz kabakları 5- 10 dk suda haşlayalım.
  2. Haşlanan kabakları fırın kabımıza alalım.
  3. Bir kapta tereyağını eritelim.
  4. Tereyağında unu kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  5. Kavurduktan sonra sütü ilave edelim. Karıştıralım.
  6. Baharatları da ilave edip puding kıvamına geldiğinde ocaktan alabiliriz.
  7. Beşamel sosumuzu kanalların üzerine gezdirelim.
  8. Onun da üstüne rendelenmiş kaşarı koyalım ve 200 derece fırında kaşarların üstü kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder