1 – 2 Kişilik Kabak Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy kabak
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Rendelenmiş kaşar
1 – 2 Kişilik Kabak Graten Tarifi Yapılışı
- Enine bir şekilde yuvarlak yuvarlak kestiğimiz kabakları 5- 10 dk suda haşlayalım.
- Haşlanan kabakları fırın kabımıza alalım.
- Bir kapta tereyağını eritelim.
- Tereyağında unu kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
- Kavurduktan sonra sütü ilave edelim. Karıştıralım.
- Baharatları da ilave edip puding kıvamına geldiğinde ocaktan alabiliriz.
- Beşamel sosumuzu kanalların üzerine gezdirelim.
- Onun da üstüne rendelenmiş kaşarı koyalım ve 200 derece fırında kaşarların üstü kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder