18 Ekim 2020 Pazar

Fırında Palamut (Soslu) Tarifi

 

Fırında Palamut (Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

  • Palamut
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kişniş
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu ya da 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Fırında Palamut (Soslu) Tarifi Yapılışı

  1. Balıkları temizleyip iyice suyunu süzdürüp peçete yardımıyla kuruladım.
  2. Derin bir kaseye yarım fincan zeytinyağı ekleyip üzerine sarımsak tozu, biber salçası, kekik, karabiber, kişniş ve tuz ekleyip karıştırdım.
  3. Balıkları sos ile güzelce ovalayıp ağzı kapalı bir şekilde 1 saat marine ettim.
  4. Fırın kabına dizip üzerine 1 tane kuru soğan, defne yaprağı, limon ekleyip 200 dereceli fırında pişirdim. (tane sarımsak kullanırsanız marineden sonra balıkların üzerinden sarımsak tanelerini temizlemenizi öneririm.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder