Fırında Palamut (Soslu) Tarifi İçin Malzemeler
- Palamut
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Kekik
- Karabiber
- Kişniş
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu ya da 1 diş sarımsak
- Tuz
- Zeytinyağı
Fırında Palamut (Soslu) Tarifi Yapılışı
- Balıkları temizleyip iyice suyunu süzdürüp peçete yardımıyla kuruladım.
- Derin bir kaseye yarım fincan zeytinyağı ekleyip üzerine sarımsak tozu, biber salçası, kekik, karabiber, kişniş ve tuz ekleyip karıştırdım.
- Balıkları sos ile güzelce ovalayıp ağzı kapalı bir şekilde 1 saat marine ettim.
- Fırın kabına dizip üzerine 1 tane kuru soğan, defne yaprağı, limon ekleyip 200 dereceli fırında pişirdim. (tane sarımsak kullanırsanız marineden sonra balıkların üzerinden sarımsak tanelerini temizlemenizi öneririm.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder