2 Kişilik Lokanta Usulü Yumuşacık Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gram dana ciğeri
- 1 çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet orta boy patates(isterseniz çoğalta bilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Soğan salatası için;
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sumak
2 Kişilik Lokanta Usulü Yumuşacık Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı
- Ciğerlerimiz minik minik doğranıp süzgece konulur kan varsa damlamasını sağlayacağız.
- O ara patatesler küp küp doğrayalım.
- Ocağa yağımız alınır patatesler kızartalım.
- Patatesler kızarırken soğan salatasını yapalım halka halka doğrayıp kalan malzemeleri koyalım.
- Kızaran patatesleri altında kağıt havlu olan tabağa alalım.
- Ciğerleri un ve tuz karışımına bir güzel bulayıp hafif kızgın yağda kızartalım.
- Altını çok açıp kurutmayalım orta ateş normaldir.
- Ciğerlerimizde kızarınca üzerine pul biber ekleyelim.
- Tabaklara patates ciğer ve soğan salatamızı koyup servis yapalım😍🤤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder