23 Ekim 2020 Cuma

2 Kişilik Lokanta Usulü Yumuşacık Arnavut Ciğeri Tarifi

 

2 Kişilik Lokanta Usulü Yumuşacık Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gram dana ciğeri
  • 1 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet orta boy patates(isterseniz çoğalta bilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Soğan salatası için;

  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sumak

2 Kişilik Lokanta Usulü Yumuşacık Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı

  1. Ciğerlerimiz minik minik doğranıp süzgece konulur kan varsa damlamasını sağlayacağız.
  2. O ara patatesler küp küp doğrayalım.
  3. Ocağa yağımız alınır patatesler kızartalım.
  4. Patatesler kızarırken soğan salatasını yapalım halka halka doğrayıp kalan malzemeleri koyalım.
  5. Kızaran patatesleri altında kağıt havlu olan tabağa alalım.
  6. Ciğerleri un ve tuz karışımına bir güzel bulayıp hafif kızgın yağda kızartalım.
  7. Altını çok açıp kurutmayalım orta ateş normaldir.
  8. Ciğerlerimizde kızarınca üzerine pul biber ekleyelim.
  9. Tabaklara patates ciğer ve soğan salatamızı koyup servis yapalım😍🤤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder