23 Ekim 2020 Cuma

Alman Pastası Tarifi

 

Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağından 1parmak eksik süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 2 buçuk çay bardağı un

Krema için;

  • 2 bardak süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı margarin

Süslemek için;

  • Pudra şekeri
  • Muz
  • Damla çikolata

Alman Pastası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kremamızı yapıyoruz, krema için gerekli malzemeleri uygun kaba alıp puding kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.
  2. 1 yemek kaşığı margarin ekleyip altını kapatıyoruz birazda bu şekilde karıştırıyoruz topaklaşma var ise balendir ile topaklaşma gidene kadar çırpalım.
  3. Kek için yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz ve diğer malzemelerimizi ekliyoruz.
  4. Bende kelepçeli kalıp olmadığı için borcamımın en büyüğüne yağlı kağıt koyup kek hamurumu döktüm.
  5. Sonra 160 derecelik fırınımda altı üstü kızarana kadar 35 dk kadar pişirdim kürdan yada bıçak yardımıyla kekinize batırarak kekinizin piştiğini kontrol edebilirsiniz.
  6. Kek pişerken kremamızı da karıştıralım ara ara üstü kurumasın  hem de soğuması çabuk olsun.
  7. Pişen kekimizi ip yada bıçak yardımıyla ikiye bölüp soğumaya bırakalım.
  8. Soğuyan kekimizin ortasına krema ve muz dilimleriyle süsleyim kalan parçayı ekleyelim.
  9. En son pudra şekerini en üst kata serpiştirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder