Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağından 1parmak eksik süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 2 buçuk çay bardağı un
Krema için;
- 2 bardak süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı margarin
Süslemek için;
- Pudra şekeri
- Muz
- Damla çikolata
Alman Pastası Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kremamızı yapıyoruz, krema için gerekli malzemeleri uygun kaba alıp puding kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.
- 1 yemek kaşığı margarin ekleyip altını kapatıyoruz birazda bu şekilde karıştırıyoruz topaklaşma var ise balendir ile topaklaşma gidene kadar çırpalım.
- Kek için yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz ve diğer malzemelerimizi ekliyoruz.
- Bende kelepçeli kalıp olmadığı için borcamımın en büyüğüne yağlı kağıt koyup kek hamurumu döktüm.
- Sonra 160 derecelik fırınımda altı üstü kızarana kadar 35 dk kadar pişirdim kürdan yada bıçak yardımıyla kekinize batırarak kekinizin piştiğini kontrol edebilirsiniz.
- Kek pişerken kremamızı da karıştıralım ara ara üstü kurumasın hem de soğuması çabuk olsun.
- Pişen kekimizi ip yada bıçak yardımıyla ikiye bölüp soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kekimizin ortasına krema ve muz dilimleriyle süsleyim kalan parçayı ekleyelim.
- En son pudra şekerini en üst kata serpiştirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder