Acur Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5 kilo acur
- 1 çorba kasesi nohut
- 10 adet defne yaprağı
- 1 baş sarımsak
- 1 çay tabağı tane karabiber
- 1 adet limon
- 3 bardak sirke
- 9 su bardağı dinlenmiş su
- 5 litrelik turşu kavanozu
- 4-5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- Yarım demet taze maydanoz
- Yarım demet taze nane
Acur Turşusu Tarifi Yapılışı
- Acurları yıkayıp isteğe göre doğruyoruz. Ben bütün eklemeyi sevmiyorum zira acur geç olan bir turşudur ayrıca kavanozun alım miktarını da azaltır bütün koymak. Hatta daha ince uzun dilim şeklinde de yapabilirsiniz.
- Öncelikle kavanozun dibine bir avuç nohut, 3-4 adet defne yaprağı, bir tutam tane karabiber ve 3-4 diş sarımsağı atıp acurları koyuyoruz.
- Orta kata gelince tekrar aynı işlemi yapıp nohut, karabiber, defne yaprağı, sarımsak ekliyoruz ve acurları kavanoza doldurmaya devam ediyoruz. Aralara sarımsak, karabiber ve defne yaprakları serpiştiriyoruz.
- Başka bir kapta sirke ve suya tuz ile limon tuzunu ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz. Hazırladığımız suyu kavanoza yavaş yavaş döküyoruz tam ölçü olduğu için ağzına kadar dolacaktır.
- En son dilimlenmiş limonları dizip üstünü maydanoz ve nane ile kapatıp şişenin ağzını sıkı bir şekilde kapatıyoruz.
- Defne yaprağı, karabiber, ve taze yeşillikler turşunuza inanamayacağınız aroma ve baharat tadı verecek olup tadan tüm misafirleriniz turşu hayranı olacaklardır.
- Turşumuz acur olduğu için yaklaşık 1 ay içerisinde olacaktır.
- Serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza etmelisiniz.
- Ağzının çok sıkı kapatılması ve asla hava almaması en önemli püf noktasıdır.
- Dilerseniz içine salatalık ekleyerek karışık yapabilirsiniz.
- Salatalık turşusu için ayrı bir paylaşım yapacağım tariflerimi takipte kalın 🤗.
Afiyet şifa olsun 🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder