23 Ekim 2020 Cuma

Muzlu Fındıklı Truff Tarifi

 

Muzlu Fındıklı Truff Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 1 adet muz
  • Bitter çikolata (80gr.)
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • Fındık
  • Kahve

Muzlu Fındıklı Truff Tarifi Yapılışı

  1. Çikolatayı tereyağla birlikte benmari usulü eritelim.
  2. Uygun bir kap içinde muzu çatal yardımı ile ezelim.
  3. İçine çikolata ve tarçını ekleyerek karıştıralım.
  4. Bisküvileri blenderden geçirerek toz haline getirelim.
  5. Karışıma azar azar ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edelim.
  6. Ceviz büyüklüğünde bezeler kopartalım.
  7. Bezeleri bir elimizi ıslattığımız avuç içimizde açalım.
  8. İçlerine fındık koyarak yuvarlayalım.
  9. Son olarak kahve tozuna bulayarak servis tabağına alalım. Afiyet olsun. 🤗🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder