Muzlu Fındıklı Truff Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
- 1 adet muz
- Bitter çikolata (80gr.)
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı tereyağ
- Fındık
- Kahve
Muzlu Fındıklı Truff Tarifi Yapılışı
- Çikolatayı tereyağla birlikte benmari usulü eritelim.
- Uygun bir kap içinde muzu çatal yardımı ile ezelim.
- İçine çikolata ve tarçını ekleyerek karıştıralım.
- Bisküvileri blenderden geçirerek toz haline getirelim.
- Karışıma azar azar ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler kopartalım.
- Bezeleri bir elimizi ıslattığımız avuç içimizde açalım.
- İçlerine fındık koyarak yuvarlayalım.
- Son olarak kahve tozuna bulayarak servis tabağına alalım. Afiyet olsun. 🤗🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder