12 Ekim 2020 Pazartesi

Arap Kebabı Tarifi

 

Arap Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo az yağlı kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet taze biber
  • 1 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • Maydanoz (isteğe göre)
  • Taze soğan

Arap Kebabı Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tencerenin içerisine sıvı yağı ekleyin.
  • Ardından kıymaları ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Bu esnada küp küp doğranmış soğanları da ekleyin.
  • Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Aynı şekilde biberleri de doğrayın.
  • Soğan ve kıymayı kavurduktan sonra önce biberleri, ardından domatesleri ilave edin.
  • Sarımsakları da ince ince doğradıktan sonra karışıma ekleyin ve karıştırın.
  • Domatesler suyunu salıp çektiğinde tuz ve karabiber ilave edin.
  • Tekrar karıştırdıktan sonra hazırladığınız yemeği ocaktan alın.
  • Kebabın üzerine ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan ekleyin.
  • Arap kebabını, patates köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Arap Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte sıvı yağ yerine zeytinyağı da kullanabilirsiniz.
  • Domatesleri doğramak yerine, rendelemeyi de tercih edebilirsiniz.
  • Sarımsak aromasını arttırmak için, havanda ezerek üzerine ilave edin.
  • Kebabın üzerine sevdiğiniz baharatları serpiştirmeyi unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder