12 Ekim 2020 Pazartesi

Mastik Sponge Tarifi

 

Mastik Sponge Tarifi İçin Malzemeler

Sponge kek için:

  • Un
  • Toz şeker
  • Yumurta
  • Tereyağı
  • Hamur kabartma tozu
  • Aktif karbon
  • Şekerli vanilin

Mastik için:

  • Krema
  • Beyaz çikolata
  • Jelatin
  • Kavun
  • Damla sakızı
  • Esmer şeker
  • Böğürtlen
  • Yaban mersini
  • Ahududu
  • Mastık

Mastik Sponge Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak damla sakızı ve kremayı ocağa koyarak kaynatın. Damla sakızını bol kullanmaya özen gösterin.
  • Üzerine yaprak jelatin ekleyin. (Jelatini eklemeden önce soğuk suda ıslatın. Soğuyan jelatini içine ekle.)
  • Karışıma beyaz çikolata ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  • Mikserde de karıştırdıktan sonra damla sakızı macunu atın ve soğuması için bekletin.
  • Soğuyan karışımı bardaklara doldurduktan sonra buzdolabına koyun.
  • Üzeri için; kavunları küp küp doğrayın. Kavun, esmer şeker ve yıldız anasonu bir tavanın içerisine koyarak ocakta soteleyin.
  • Sotelenen  kavunu, buzdolabında dondurduğunuz bardakların üzerine ekleyin.
  • Karışımın üzerine frenk üzümü, böğürtlen ve ahududu ekleyin.
  • Mastik kapağı için; ilk olarak beyaz çikolatayı eritin. Ardından yüksek derecede soğuması için bekletin.
  • Pvc kaplamalı sert kağıdı serin ve palet yardımıyla çikolatayı üzerine sürün.
  • Çikolata donmaya başladığında bardağın ağzı kadar olacak şekilde kesin.
  • Üzerine yağlı kağıt koyun ve ağır bir eşya yerleştirin. Bu sayede düzgünce donacaktır.
  • Donduktan sonra bardağın üzerine koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder