Beğendi Nazik Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kuşbaşı et
- 1 soğan
- 3 patlıcan
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 100 gram labne
- Karabiber
- Tuz
Üzeri İçin
- 1 avuç kırma zeytin
- 3 cherry domates
Beğendi Nazik Tarifi Yapılışı
- Kuşbaşı eti pişirmek için düdüklünün altı açılır ve ısınması beklenir. Isındıktan sonra etler düzgünce tabana dizilir.
- Etin bir yüzü mühürlendiğinde ters çevrilir, aynı işlem onun için de uygulanır. Üzerine 2 su bardağı su konulur.
- Soğan iri iri doğranır. İçine atılır. Düdüklüde 45 dakika kısık ateşte pişirilir.
- Bu arada patlıcan közlenir. Soyulur. Ufak ufak doğranır.
- Bir tavaya, tereyağı alınır, un eklenir güzelce kavrulur unun kokusu çıktığında süt eklenir içiyle karıştırılır.
- Karabiber tuz ilave edilip, patlıcan eklenir. Ocaktan alındıktan sonra labne eklenip karıştırılır.
- Etler didiklenecek kadar güzelce piştiğinde ocağın altı kapatılır.
- Servis tabağının tabanına beğendi, üzerine etler yerleştirilir, yeşil zeytin ve domates tavada çevrilip tabak süslenir.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder