22 Ekim 2020 Perşembe

Beğendi Nazik Tarifi

 

Beğendi Nazik Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 3 patlıcan
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 100 gram labne
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri İçin

  • 1 avuç kırma zeytin
  • 3 cherry domates

Beğendi Nazik Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşı eti pişirmek için düdüklünün altı açılır ve ısınması beklenir. Isındıktan sonra etler düzgünce tabana dizilir.
  2. Etin bir yüzü mühürlendiğinde ters çevrilir, aynı işlem onun için de uygulanır. Üzerine 2 su bardağı su konulur.
  3. Soğan iri iri doğranır. İçine atılır. Düdüklüde 45 dakika kısık ateşte pişirilir.
  4. Bu arada patlıcan közlenir. Soyulur. Ufak ufak doğranır.
  5. Bir tavaya, tereyağı alınır, un eklenir güzelce kavrulur unun kokusu çıktığında süt eklenir içiyle karıştırılır.
  6. Karabiber tuz ilave edilip, patlıcan eklenir. Ocaktan alındıktan sonra labne eklenip karıştırılır.
  7. Etler didiklenecek kadar güzelce piştiğinde ocağın altı kapatılır.
  8. Servis tabağının tabanına beğendi, üzerine etler yerleştirilir, yeşil zeytin ve domates tavada çevrilip tabak süslenir.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder