4 Ekim 2020 Pazar

Biberli Ekmek Tarifi

 

Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • Yarım paket maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçi İçin

  • Yarım kilo çökelek
  • 1 yemek kasığı biber salçası
  • 1 tatlı kasığı susam
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Un, su, tuz ve mayayı bir kaba koyup iyice yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım.
  2. İç harcı için bütün doğranacak malzemeleri ince ince doğrayalım bir kaba koyalım.
  3. Sonra diğer malzemeleride ekleyip karıştıralım mayalanan hamuru bezelere ayırıp tabak genişliğinde açalım.
  4. İç harcımızdan koyup hamura yayalım.
  5. Tepsimiz kaç tane alırsa tepsiye dizip 180 derecelik fırında her bir tepsiyi 15-20 dakika pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder