Perde Pilavı (Porsiyonluk) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
- 1 fincan sıvı yağ (türk kahvesi fincanı)
- 1 fincan yoğurt
- 1 fincan su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3, 5 su bardağı)
Pilavı için;
- 2 tane tavuk budu
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı tavuk suyu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 4 yemek kaşığı kabuksuz badem
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 4 yemek kaşığı antep fıstığı
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
Üzeri için;
- Kabuksuz badem(bir gece önceden suda bekletilirse kabuğu çok kolay çıkıyor)
Perde Pilavı (Porsiyonluk) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuk butlarını tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su doldurup haşlamaya bırakıyoruz.
- Haşlanan butlar soğuyunca güzelce didikliyoruz.
- Pilav için bir tencerenin içerisine zeytinyağımızı alıp üzerine çam fıstığı, antep fıstığı, badem ve kuş üzümlerini atıp kavuruyoruz.
- Daha sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de ekleyip 5 dakika daha kavurup üzerine 4 su bardağı haşlanan tavuğun suyundan ekliyoruz.
- Tuzunu ve şekerini ekleyip pilavı pişmeye bırakıyoruz.
- Pişen pilava didiklediğimiz tavukları, tarçını ve karabiberi ekleyip güzelce karıştırıp soğuması için bir kenara alıyoruz.
- Hamur için kabımıza bütün malzemeleri alıp güzelce yoğuruyoruz. Üzerine aldığı kadar un ekleyip (3-3, 5 su bardağı) kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. 10 – 15 dk hamurumuzu dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenen hamurumuzu 6 bezeye ayırıyoruz.
- Diğer tarafta porsiyonluk güveçlerimizi tereyağıyla yağlayıp, üzerine bademlerimizi çiçek şeklinde diziyoruz.
- Sıra geldi hamurlarımızı açmaya. oklava veya merdane yardımı ile yemek tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açıyoruz. Fırın kabının açtığımız hamuru güzelce yerleştiriyoruz.
- Hamurun içerisine soğuyan pilavdan koyup kenarlardan sarkan parçaları pilavın üzerine kapatıp elimiz ile hafif bastırıyoruz.
- Bütün bezeleri bu şekilde yaptıktan sonra 200 derece fırında hamurlar kızarana kadar 40 dakika kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardığımız perde pilavımızı ters çevirerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder