Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 orta boy patates
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı un (tepeleme )
- 1 su bardağı süt
- 1 adet tavuk bulyon
- 4 yemek kaşığı sıvı yağı
- 2 yemek kaşığı sana yağı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı sana yağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Patates Çorbası Tarifi Yapılışı
- Öncellikle patateslerimizin kabuklarını soyuyoruz ve patateslerimizi parçalara ayırıyoruz.
- Daha sonra soğan ve sarımsağımızın kabuklarını da soyuyoruz .
- Tencereye sıvı yağı ve sana yağını ekliyoruz.
- Sana yağı eridikten sonra soğan ve sarımsağımızı küçük küçük doğrayıp tenceremize ekliyoruz.
- Soğan ve sarımsaklarımızı tencerede 5 dakika kavuruyoruz.
- Kavrulduktan sonra tavuk bulyonumuzu ekliyor karıştırıyoruz .
- Ardından unumuzu ekliyoruz ,unumuzu da kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra patateslerimizi ekliyoruz ve üstüne 4 su bardağı ılık su ve 1 su bardağı süt ilave ediyor ve bir çay kaşığı da karabiber ilave ediyoruz.
- Orta ateşte 25- 30 dakika patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra altını kapatıyoruz .
- Ardından blender yardımıyla patateslerimizi eziyoruz patateslerimiz iyice ezildikten sonra üzeri için sosumuzu hazırlıyoruz.
- Tavamıza sıvı yağı ve sana yağını alıp kavuruyoruz.
- Daha sonra pul biberimizi ekliyoruz, 2- 3 dakika kavurduktan sonra ocağımızın altını kapatıyoruz.
- Çorbamızı servis etmek için tabağa koyalım ardından üzeri için sosumuz dan gezdirelim ve çorbamız hazır afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder