4 Ekim 2020 Pazar

Patates Çorbası Tarifi

 

Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı un (tepeleme )
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 2 yemek kaşığı sana yağı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı sana yağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Patates Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncellikle patateslerimizin kabuklarını soyuyoruz ve patateslerimizi parçalara ayırıyoruz.
  2. Daha sonra soğan ve sarımsağımızın kabuklarını da soyuyoruz .
  3. Tencereye sıvı yağı ve sana yağını ekliyoruz.
  4. Sana yağı eridikten sonra soğan ve sarımsağımızı küçük küçük doğrayıp tenceremize ekliyoruz.
  5. Soğan ve sarımsaklarımızı tencerede 5 dakika kavuruyoruz.
  6. Kavrulduktan sonra tavuk bulyonumuzu ekliyor karıştırıyoruz .
  7. Ardından unumuzu ekliyoruz ,unumuzu da kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  8. Daha sonra patateslerimizi ekliyoruz ve üstüne 4 su bardağı ılık su ve 1 su bardağı süt ilave ediyor ve bir çay kaşığı da karabiber ilave ediyoruz.
  9. Orta ateşte 25- 30 dakika patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  10. Piştikten sonra altını kapatıyoruz .
  11. Ardından blender yardımıyla patateslerimizi eziyoruz patateslerimiz iyice ezildikten sonra üzeri için sosumuzu hazırlıyoruz.
  12. Tavamıza sıvı yağı ve sana yağını alıp kavuruyoruz.
  13. Daha sonra pul biberimizi ekliyoruz, 2- 3 dakika kavurduktan sonra ocağımızın altını kapatıyoruz.
  14. Çorbamızı servis etmek için tabağa koyalım ardından üzeri için sosumuz dan gezdirelim ve çorbamız hazır afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder