21 Ekim 2020 Çarşamba

Borcamda Nefis Bir Elmalı Turta Tarifi

 

Borcamda Nefis Bir Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin(oda sıcaklığında erimiş)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Alabildiğince un(3.5-4su bardağı)
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilin

Elmalı harç için;

  • 5 adet orta boy rendelenmiş elma
  • 4 yemek kaşığı şeker(damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı tarçın(azaltabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı ufalanmış ceviz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Borcamda Nefis Bir Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

  1. Margarin, sıvı yağ, yoğurt, şeker çırpılır.
  2. Un yavaş yavaş eklenir ve yoğurmaya başlanır.
  3. Yumuşak kıvamlı hamur elde edilir.
  4. Bir kare borcamın içi az margarinle yağlanıp, hamurun bir kısmını elimizle bastırarak tepsiye ince bir tabaka olacak şekilde yayalım.
  5. Elmalı Harç İçin;5 adet orta boy rendelenmiş elma,4 yemek kaşığı şeker,2 yemek kaşığı tarçın, 2 yemek kaşığı ufalanmış ceviz. Hepsini tavaya alıp ocakta suyu çekene kadar pişirelim ılımaya bırakalım.
  6. Tepsiye koyduğumuz hamurun üstüne elmalı harcı döküp tepsinin her tarafına yayalım.
  7. Kalan diğer hamurdan istenilen şekiller yapılarak(kalıplarla)harcın üstüne serilir.
  8. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. (pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir)
  9. Soğuduktan sonra üstüne bol pudra şekeri serpilir.Ve dilimleyerek servis edilir.Afiyet olsun☺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder