Borcamda Nefis Bir Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin(oda sıcaklığında erimiş)
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- 3 yemek kaşığı şeker
- Alabildiğince un(3.5-4su bardağı)
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilin
Elmalı harç için;
- 5 adet orta boy rendelenmiş elma
- 4 yemek kaşığı şeker(damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı tarçın(azaltabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı ufalanmış ceviz
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Borcamda Nefis Bir Elmalı Turta Tarifi Yapılışı
- Margarin, sıvı yağ, yoğurt, şeker çırpılır.
- Un yavaş yavaş eklenir ve yoğurmaya başlanır.
- Yumuşak kıvamlı hamur elde edilir.
- Bir kare borcamın içi az margarinle yağlanıp, hamurun bir kısmını elimizle bastırarak tepsiye ince bir tabaka olacak şekilde yayalım.
- Elmalı Harç İçin;5 adet orta boy rendelenmiş elma,4 yemek kaşığı şeker,2 yemek kaşığı tarçın, 2 yemek kaşığı ufalanmış ceviz. Hepsini tavaya alıp ocakta suyu çekene kadar pişirelim ılımaya bırakalım.
- Tepsiye koyduğumuz hamurun üstüne elmalı harcı döküp tepsinin her tarafına yayalım.
- Kalan diğer hamurdan istenilen şekiller yapılarak(kalıplarla)harcın üstüne serilir.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. (pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir)
- Soğuduktan sonra üstüne bol pudra şekeri serpilir.Ve dilimleyerek servis edilir.Afiyet olsun☺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder