8 Ekim 2020 Perşembe

Dolgulu Çatlak Kurabiye (Az Malzeme Bol Lezzet) Tarifi

 

Dolgulu Çatlak Kurabiye (Az Malzeme Bol Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy oda sıcaklığında yumurta
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 çimdik tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ̆
  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao ( ben dark kakao kullandım )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 – 2 su bardağı un ( lütfen dikkatli ekleyin kıvamı kaydırmalı postta mevcut )
  • İçi için kahvaltılık çikolata
  • Bol miktarda pudra şekeri

Dolgulu Çatlak Kurabiye (Az Malzeme Bol Lezzet) Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzemeyi güzelce karıştıralım.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyerek spatula yardımı ile karıştırmaya devam edelim.
  3. Hamur spatulayı kolayca bırakabilecek kıvamda olmalı.
  4. Üzerini streçleyip 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.
  5. Daha sonra bir kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçayı elimizde açarak çikolatasını koyalım ve açıklık kalmayacak şekilde kapayıp pudra şekeri dolu tabağa alarak her yerini pudra şekerine bulayalım.
  6. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 12-13 dakika kadar pişirelim. Fazla tutarsanız çabucacık yanar👍🏼.
  7. Soğuduktan sonra üzeri hafif çıtır içerisi nefis bir kek kıvamında çikolata dolgusuyla sizi sizden alacak🥰.

Afiyet bal olsun ♥️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder