Dolgulu Çatlak Kurabiye (Az Malzeme Bol Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy oda sıcaklığında yumurta
- Yarım su bardağı tozşeker
- 1 çimdik tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ̆
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao ( ben dark kakao kullandım )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 – 2 su bardağı un ( lütfen dikkatli ekleyin kıvamı kaydırmalı postta mevcut )
- İçi için kahvaltılık çikolata
- Bol miktarda pudra şekeri
Dolgulu Çatlak Kurabiye (Az Malzeme Bol Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Un hariç bütün malzemeyi güzelce karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek spatula yardımı ile karıştırmaya devam edelim.
- Hamur spatulayı kolayca bırakabilecek kıvamda olmalı.
- Üzerini streçleyip 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Daha sonra bir kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçayı elimizde açarak çikolatasını koyalım ve açıklık kalmayacak şekilde kapayıp pudra şekeri dolu tabağa alarak her yerini pudra şekerine bulayalım.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 12-13 dakika kadar pişirelim. Fazla tutarsanız çabucacık yanar👍🏼.
- Soğuduktan sonra üzeri hafif çıtır içerisi nefis bir kek kıvamında çikolata dolgusuyla sizi sizden alacak🥰.
Afiyet bal olsun ♥️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder