Cepli Poğaça (Sandviç Poğaça) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un (5 bardaktan sonra kontrollü dökün)
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek)
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçine
- Kasar yada beyaz peynir
- Maydanoz
- Marul
- Domates
- Salatalık
Cepli Poğaça (Sandviç Poğaça) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle süt, sıvı yağ, yumurta akı, şeker, maya ve tuz karıştırılır. Unu kontrollü dökerek yumuşak hamur elde edin mayalanmaya bırakılır.
- Verdiğim ölçülerden tam 21 adet poğaça çıkıyor normal poğaça yapar gibi büyük bezeler almayın 20-21 adet çıkacak ona göre.
- Bezenizin büyüklüğünü ayarlarsınız hamurun tamamını önce 21 adet beze çıkacak şekilde paylara bölün ve yuvarlayın tezgaha dizin.
- Sonra tamamına elinizle bastırarak biraz acın üzerine bez örtün ve tek tek yapmaya başlayın bezeler önce küçük bir servis tabağı olarak açın yağlayın ve ikiye katlayın.
- Tekrar yağlayın ve tekrar katlayın. Hamur bitene kadar bu işlemi yapın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün 180-200 derecede alt üst pişirin.
- Poğaçaları pişince mutlaka dinlendirin soğuyunca araları daha kolay açılır istediginiz malzeme ile süsleyin.
- Ben marul, maydanoz ve peynir kullandım siz isterseniz salam vb. şeylerde yapabilirsiniz.
Afiyet olsun🤗🤗🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder