19 Ekim 2020 Pazartesi

Cepli Poğaça (Sandviç Poğaça) Tarifi

 

Cepli Poğaça (Sandviç Poğaça) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un (5 bardaktan sonra kontrollü dökün)
  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçine

  • Kasar yada beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Marul
  • Domates
  • Salatalık

Cepli Poğaça (Sandviç Poğaça) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle süt, sıvı yağ, yumurta akı, şeker, maya ve tuz karıştırılır. Unu kontrollü dökerek yumuşak hamur elde edin mayalanmaya bırakılır.
  2. Verdiğim ölçülerden tam 21 adet poğaça çıkıyor normal poğaça yapar gibi büyük bezeler almayın 20-21 adet çıkacak ona göre.
  3. Bezenizin büyüklüğünü ayarlarsınız hamurun tamamını önce 21 adet beze çıkacak şekilde paylara bölün ve yuvarlayın tezgaha dizin.
  4. Sonra tamamına elinizle bastırarak biraz acın üzerine bez örtün ve tek tek yapmaya başlayın bezeler önce küçük bir servis tabağı olarak açın yağlayın ve ikiye katlayın.
  5. Tekrar yağlayın ve tekrar katlayın. Hamur bitene kadar bu işlemi yapın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün 180-200 derecede alt üst pişirin.
  6. Poğaçaları pişince mutlaka dinlendirin soğuyunca araları daha kolay açılır istediginiz malzeme ile süsleyin.
  7. Ben marul, maydanoz ve peynir kullandım siz isterseniz salam vb. şeylerde yapabilirsiniz.

Afiyet olsun🤗🤗🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder