Nefis Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin veya tuzsuz tereyağı
- 1 kilo süt 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket petibör bisküvi
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
Üzeri İçin
- Çikolata sosu
- 1 buçuk su bardağı süs
- Yarım su bardağı su
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı tuzsuz
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı nutella (Nutella güzel lezzet veriyor)
Nefis Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk önce bir kilo sütü bir bardak şekeri vanilyayı bir tencereye alalım sütümüzü kaynatalım ara sıra karıştırmayı unutmayalım.
- Ardından bir paket yağımızı tencereye alalım erimesini bekleyelim sonra bir su bardağı unumuzu karıştıra karıştıra ekleyelim beş dakika kavuralım.
- Ardından kaynayan sütümüzü kavrulan unumuzu çırparak ekleyelim koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edelim.
- Kare borcama bisküvimizi dizelim kuyu bir kıvam olan tatlımızı dizdiğimiz bisküvilerin üzerine dökelim ve yayalım soğumaya bırakalım.
- Sonra kakaolu sosumuzu yapalım yağ hariç tüm malzemelerimizi tencereye alalım ve karıştıralım ocağa alalım karıştıra karıştıra koyu bir kıvama getirelim.
- Kuyu kıvam alınca bir kaşık yağı ekleyelim parlak olsun diye soğumaya bırakalım soğuduktan sonra tatlımızın üzerine dökelim ve keselim.
- Üzerini hintistan ceviziyle süsleyelim ve dolaba koyalım bir gece kalırsa kıvamı sahada güzel oluyor deneyenlere şimdiden kolay gelsin hafif bir tatlı tavsiye ederim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder