19 Ekim 2020 Pazartesi

Nefis Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi

 

Nefis Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin veya tuzsuz tereyağı
  • 1 kilo süt 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket petibör bisküvi
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi

Üzeri İçin

  • Çikolata sosu
  • 1 buçuk su bardağı süs
  • Yarım su bardağı su
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı tuzsuz
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı nutella (Nutella güzel lezzet veriyor)

Nefis Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce bir kilo sütü bir bardak şekeri vanilyayı bir tencereye alalım sütümüzü kaynatalım ara sıra karıştırmayı unutmayalım.
  2. Ardından bir paket yağımızı tencereye alalım erimesini bekleyelim sonra bir su bardağı unumuzu karıştıra karıştıra ekleyelim beş dakika kavuralım.
  3. Ardından kaynayan sütümüzü kavrulan unumuzu çırparak ekleyelim koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edelim.
  4. Kare borcama bisküvimizi dizelim kuyu bir kıvam olan tatlımızı dizdiğimiz bisküvilerin üzerine dökelim ve yayalım soğumaya bırakalım.
  5. Sonra kakaolu sosumuzu yapalım yağ hariç tüm malzemelerimizi tencereye alalım ve karıştıralım ocağa alalım karıştıra karıştıra koyu bir kıvama getirelim.
  6. Kuyu kıvam alınca bir kaşık yağı ekleyelim parlak olsun diye soğumaya bırakalım soğuduktan sonra tatlımızın üzerine dökelim ve keselim.
  7. Üzerini hintistan ceviziyle süsleyelim ve dolaba koyalım bir gece kalırsa kıvamı sahada güzel oluyor deneyenlere şimdiden kolay gelsin hafif bir tatlı tavsiye ederim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder