2 Ekim 2020 Cuma

Cheesecake Görünümlü Frambuazlı İrmik Tatlısı Tarifi

Cheesecake Görünümlü Frambuazlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı için
  • 2 paket petibör bisküvi
  • 100 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı ceviz veya fındık
Muhallebisi için
  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1,5 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
Frambuaz sosu için
  • 1 su bardağı frambuaz
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir buçuk su bardağı su

Cheesecake Görünümlü Frambuazlı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bisküvilerimizi un haline gelene kadar robottan çekiyoruz.
  2. Ardından fındık veya cevizimizi çekiyoruz.
  3. Eritmiş olduğumuz 100 gram tereyağını ufalamış olduğumuz bisküvilerin üstüne döküp güzelce karıştırıyoruz.
  4. Kelepçeli kalıbımıza döküp güzelce yayıyoruz.
  5. Kalabımızı buzdolabına koyuyoruz.
  6. Ardından muhallebimizi hazırlamaya başlıyoruz.Vanilya hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyarak çırpıcı yardımı ile güzelce kaynatıyoruz.
  7. Kaynamış olan muhallebimize ocaktan alıp bir paket vanilyayı ekleyerek mikser yardımı ile çırpıyoruz
  8. Muhallebimizi de kelepçeye döküyoruz.
  9. Üzeri düz olacak bir şekilde yayıyoruz.
  10. Frambuazlı sosu hazırlamak için tencereye şekeri frambuazı alıyoruz suyun içine nişasta ezerek frambuazın üstüne döküyoruz. Güzelce kaynadıktan sonra tatlımızın üzerine yayıyoruz.
  11. Dolapta 2-3 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun yapımı çok kolay tadı da bir o kadar güzel olan bir tatlıyı yapmanızı tavsiye ederim🥰😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder