Cheesecake Görünümlü Frambuazlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Alt tabanı için
- 2 paket petibör bisküvi
- 100 gram tereyağı
- Yarım su bardağı ceviz veya fındık
Muhallebisi için
- 1 litre süt
- 2 çay bardağı şeker
- 1,5 çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
Frambuaz sosu için
- 1 su bardağı frambuaz
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Bir buçuk su bardağı su
Cheesecake Görünümlü Frambuazlı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bisküvilerimizi un haline gelene kadar robottan çekiyoruz.
- Ardından fındık veya cevizimizi çekiyoruz.
- Eritmiş olduğumuz 100 gram tereyağını ufalamış olduğumuz bisküvilerin üstüne döküp güzelce karıştırıyoruz.
- Kelepçeli kalıbımıza döküp güzelce yayıyoruz.
- Kalabımızı buzdolabına koyuyoruz.
- Ardından muhallebimizi hazırlamaya başlıyoruz.Vanilya hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyarak çırpıcı yardımı ile güzelce kaynatıyoruz.
- Kaynamış olan muhallebimize ocaktan alıp bir paket vanilyayı ekleyerek mikser yardımı ile çırpıyoruz
- Muhallebimizi de kelepçeye döküyoruz.
- Üzeri düz olacak bir şekilde yayıyoruz.
- Frambuazlı sosu hazırlamak için tencereye şekeri frambuazı alıyoruz suyun içine nişasta ezerek frambuazın üstüne döküyoruz. Güzelce kaynadıktan sonra tatlımızın üzerine yayıyoruz.
- Dolapta 2-3 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun yapımı çok kolay tadı da bir o kadar güzel olan bir tatlıyı yapmanızı tavsiye ederim🥰😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder