2 Ekim 2020 Cuma

Revani Tatlısı Tarifi

Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 buçuk su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbet için;
  • 3 buçuk su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu

Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker bir kaba alınıp çırpılır.
  2. Ardından sıvı yağ, yoğurt eklenir karıştırılır.
  3. Vanilya kabartma tozu eklenir karıştırılır en son irmik ve un eklenip karıştırılır.
  4. Daha sonra hazırlanan harç yağlanmış borcama dökülür.
  5. 180° önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  6. Şerbet için malzemeler kaynatılır yarım limon suyu sıkılır.
  7. Tatlı fırından çıktıktan 3 dakika sonra biraz ılıtılmış şerbet üzerine dökülür. Tatlı bir gece dinlendirilirse daha güzel olur afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder