Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 buçuk su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbet için;
- 3 buçuk su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker bir kaba alınıp çırpılır.
- Ardından sıvı yağ, yoğurt eklenir karıştırılır.
- Vanilya kabartma tozu eklenir karıştırılır en son irmik ve un eklenip karıştırılır.
- Daha sonra hazırlanan harç yağlanmış borcama dökülür.
- 180° önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Şerbet için malzemeler kaynatılır yarım limon suyu sıkılır.
- Tatlı fırından çıktıktan 3 dakika sonra biraz ılıtılmış şerbet üzerine dökülür. Tatlı bir gece dinlendirilirse daha güzel olur afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder