Fırında Palamut Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet yuvarlak dilimlenmiş palamut
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
Sosu için
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yeteri kadar tuz
Üzeri için
- Maydanoz
- Tereyağ
Fırında Palamut Tarifi Yapılışı
- Önceden temizlettiğim ve dilimlettiğim 8 adet palamutları bir kaba alalım.
- Üzerine kekik, pul biber, toz biber, sıvı yağ, tuz, limon suyunun yarısını ve yağı ekleyelim harmanlayalım.
- Yuvarlak bir borcama domates ve soğanları halka şeklinde kesip altlı üstlü borcama dizelim.
- Harmanladığımız balıkları domateslerin ve soğanların üzerine koyalım.
- Balıkların üzerine limon suyunun yarısını ve maydanozu ince ince kesip balıkların üzerine serpiştirelim.
- En son her balığın üzerine azcık tereyağ koyalım ve önceden ısıtılmış 170 ° c fırına atalım pişmeye bırakalım. Balıklarımız olunca servis edelim.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder