2 Ekim 2020 Cuma

Fırında Palamut Tarifi

Fırında Palamut Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet yuvarlak dilimlenmiş palamut
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
Sosu için
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
Üzeri için
  • Maydanoz
  • Tereyağ

Fırında Palamut Tarifi Yapılışı

  1. Önceden temizlettiğim ve dilimlettiğim 8 adet palamutları bir kaba alalım.
  2. Üzerine kekik, pul biber, toz biber, sıvı yağ, tuz, limon suyunun yarısını ve yağı ekleyelim harmanlayalım.
  3. Yuvarlak bir borcama domates ve soğanları halka şeklinde kesip altlı üstlü borcama dizelim.
  4. Harmanladığımız balıkları domateslerin ve soğanların üzerine koyalım.
  5. Balıkların üzerine limon suyunun yarısını ve maydanozu ince ince kesip balıkların üzerine serpiştirelim.
  6. En son her balığın üzerine azcık tereyağ koyalım ve önceden ısıtılmış 170 ° c fırına atalım pişmeye bırakalım. Balıklarımız olunca servis edelim.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder