7 Ekim 2020 Çarşamba

Yalancı Su Böreği Tarifi

 

Yalancı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane yufka

Yufkaları ıslatmak için:

  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 300-400 gram beyaz peynir
  • Maydanoz

Üstüne;

  • 1 şişe maden suyu

Yalancı Su Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sıvı karışımı derin bir kapta çırpıp hazırda bekletelim.
  2. Beyaz peyniri ufalayıp içine dilediğiniz kadar maydanozu doğrayalım.
  3. Orta boy kare borcamı yağlayıp yufkanın bir tanesini kenarlarından sarkacak şekilde borcama yerleştirelim.
  4. Diğer bir yufkayı çok küçük olmayacak şekilde parçalara ayırıp yırtalım.
  5. Bu parçaları hazırladığımız sıvı karışıma bulayıp borcama yerleştirelim.
  6. Sonra peyniri yayalım ve kalan yufka parçalarını da yine karışıma bulayıp peynirin üstüne yerleştirelim.
  7. Daha sonra tepsinin kenarından sarkan parçaları güzelce böreğin üstüne kapatalım.
  8. Bu sarkan parçaları da bol bol sıvı karışımla ıslatmaya dikkat edelim. Daha sonrasında üzerine 1 şişe maden suyu dökelim ve buzdolabına koyup 2 3 saat bekletelim.
  9. Böreği 4×4 (16 dilim)olacak şekilde dilimleyip 200-220 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  10. Biraz ılımasını bekleyip servis yaparsanız daha iyi olur. Denemek isteyenlere afiyet olsun:).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder