Yalancı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane yufka
Yufkaları ıslatmak için:
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
- 300-400 gram beyaz peynir
- Maydanoz
Üstüne;
- 1 şişe maden suyu
Yalancı Su Böreği Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sıvı karışımı derin bir kapta çırpıp hazırda bekletelim.
- Beyaz peyniri ufalayıp içine dilediğiniz kadar maydanozu doğrayalım.
- Orta boy kare borcamı yağlayıp yufkanın bir tanesini kenarlarından sarkacak şekilde borcama yerleştirelim.
- Diğer bir yufkayı çok küçük olmayacak şekilde parçalara ayırıp yırtalım.
- Bu parçaları hazırladığımız sıvı karışıma bulayıp borcama yerleştirelim.
- Sonra peyniri yayalım ve kalan yufka parçalarını da yine karışıma bulayıp peynirin üstüne yerleştirelim.
- Daha sonra tepsinin kenarından sarkan parçaları güzelce böreğin üstüne kapatalım.
- Bu sarkan parçaları da bol bol sıvı karışımla ıslatmaya dikkat edelim. Daha sonrasında üzerine 1 şişe maden suyu dökelim ve buzdolabına koyup 2 3 saat bekletelim.
- Böreği 4×4 (16 dilim)olacak şekilde dilimleyip 200-220 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Biraz ılımasını bekleyip servis yaparsanız daha iyi olur. Denemek isteyenlere afiyet olsun:).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder