20 Ekim 2020 Salı

Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi

 

Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt+ 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından biraz az şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (İsteğe bağlı)
  • Bebek bisküvisi
  • Hazır toz çikolata sosu

Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye 1 lt süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı koyulur ve çırpıcı ile karıştırılarak pişirilir.
  2. Göz göz kaynamaya başlayınca ocak kapatılır.
  3. İçerisine tereyağ ve vanilya eklenerek tekrar karıştırılır.
  4. En son krem şanti eklenir ve blender ile pürüzsüz hale getirilir.
  5. Başka tencerede hazır çikolata sos ve 2 su bardağı süt eklenerek karıştırılır.
  6. Kaynayınca ocaktan alınır.
  7. Bebek bisküvisi rondodan geçirilerek kaselerin en altına 1-2 kaşık koyulur.
  8. Üstüne muhallebi ve en üstüne de çikolata sosu koyularak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder