4 Ekim 2020 Pazar

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg kuşbaşı eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz karabiber kekik pul biber
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 4 adet patates
  • Sosu için,
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 fincan sıvı yağ
  • Pul biber

Patatesleri Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ

Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşı etler tavada suyunu çekene kadar pişirilir.
  2. Üzerine sıvı yağ konulup, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak eklenerek kavurmaya devam edilir.
  3. Daha sonra üzerine baharatlar eklenerek pişirilir.
  4. Patatesler yıkanıp soyulur.
  5. Kürdandan biraz kalın olacak şekilde doğranıp kızgın yağda kızartılır.
  6. Sos tavasına sıvı yağ ve pulbiber konulup kızdırılır.
  7. Servis tabağına önce patatesler dizilir.
  8. Patateslerin üzerine, servis tabağının ortasına gelmeyecek şekilde sarımsaklı yoğurt dökülür.
  9. Yoğurdun üzerine pulbiberli yağlı sos serpilir.
  10. Tabağın ortasına da kebap konulup servis edilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder