Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg kuşbaşı eti
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz karabiber kekik pul biber
- 1 fincan sıvı yağ
- 4 adet patates
- Sosu için,
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 fincan sıvı yağ
- Pul biber
Patatesleri Kızartmak İçin
- Sıvı yağ
Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Kuşbaşı etler tavada suyunu çekene kadar pişirilir.
- Üzerine sıvı yağ konulup, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak eklenerek kavurmaya devam edilir.
- Daha sonra üzerine baharatlar eklenerek pişirilir.
- Patatesler yıkanıp soyulur.
- Kürdandan biraz kalın olacak şekilde doğranıp kızgın yağda kızartılır.
- Sos tavasına sıvı yağ ve pulbiber konulup kızdırılır.
- Servis tabağına önce patatesler dizilir.
- Patateslerin üzerine, servis tabağının ortasına gelmeyecek şekilde sarımsaklı yoğurt dökülür.
- Yoğurdun üzerine pulbiberli yağlı sos serpilir.
- Tabağın ortasına da kebap konulup servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder