4 Ekim 2020 Pazar

Lahana Dolması Tarifi

 

Lahana Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy lahana
  • 2 adet orta boy soğan
  • 300 gram kıyma
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1.5 su bardağı kırık buğday
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 2 kaşık salça
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz

Lahana Dolması Tarifi Yapılışı


  1. Lahana dolması için ilk olarak lahana yapraklarından ayırılır.
  2. Ardından büyük bir tencere de su kaynatılır.
  3. Lahana sirkeli su ile yıkanır.
  4. Daha sonra lahana yaprakları kaynar suda haşlanır.
  5. Haşlanmış yapraklar geniş bir süzgece konur.
  6. Diğer tarafta lahana dolması için iç malzeme hazırlanır.
  7. Soğan küp küp doğranır.
  8. Kıyma ve diğer malzemeler eklenir.
  9. Maydanoz ve dereotu ince ince doğranır.
  10. Salça ve baharat ekledikten sonra en son tuz katılır.
  11. Dolma içi malzemesi bir güzel karıştırılır.
  12. Haşlanan yapraklara iç malzemesinden konup ince ince sarılır.
  13. Geniş bir tencereye sırası halinde dizilir.
  14. Üzerine bir tabak konur.
  15. Üzerini geçecek kadar su eklenir.
  16. Sebze yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Afiyet bal şeker olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder