Lahana Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy lahana
- 2 adet orta boy soğan
- 300 gram kıyma
- 1 su bardağı bulgur
- 1.5 su bardağı kırık buğday
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 2 kaşık salça
- 2 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı pul biber
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
Lahana Dolması Tarifi Yapılışı
- Lahana dolması için ilk olarak lahana yapraklarından ayırılır.
- Ardından büyük bir tencere de su kaynatılır.
- Lahana sirkeli su ile yıkanır.
- Daha sonra lahana yaprakları kaynar suda haşlanır.
- Haşlanmış yapraklar geniş bir süzgece konur.
- Diğer tarafta lahana dolması için iç malzeme hazırlanır.
- Soğan küp küp doğranır.
- Kıyma ve diğer malzemeler eklenir.
- Maydanoz ve dereotu ince ince doğranır.
- Salça ve baharat ekledikten sonra en son tuz katılır.
- Dolma içi malzemesi bir güzel karıştırılır.
- Haşlanan yapraklara iç malzemesinden konup ince ince sarılır.
- Geniş bir tencereye sırası halinde dizilir.
- Üzerine bir tabak konur.
- Üzerini geçecek kadar su eklenir.
- Sebze yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Afiyet bal şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder