21 Ekim 2020 Çarşamba

Çörek Otlu Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi

 

Çörek Otlu Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin (Oda sıcaklığında bekletin)
  • 2 adet yumurta (Akı içine sarısı üstüne ayırın)
  • 2 yemek sirke ben (Üzüm koydum)
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 adet karartma tozu
  • Alabildiği kadar un

Süsü için

  • Susam ve ya çörek otu
  • Ayırdığımız yumurta sarısı

Çörek Otlu Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kapımızı tezgahın üstüne alalım.
  2. 2 adet yumurta akın’ı kabımızın içine koyalım.
  3. 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi ,2 tatlı kaşığı toz şeker ,1 tatlı kaşığı tuz,2 yemek kaşığı çörek otu kabımıza alıp çırpalım.
  4. Kabımızdaki malzemeleri çırptıktan sonra margarinimizi de yumuşak kıvam aldı ise kabımıza koyalım. Unu muzu üstüne ekleyelim.
  5. Sonra 1 adet kabartma tozu üstüne ekleyelim. Benim tavsiyem onu yavaş yavaş dökün. Çünkü bazı unlar markalarına göre değişebiliyor.
  6. Kabta ki hamuru yoğurduktan sonra istediğiniz şekli verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  7. Kurabiyelerimizi dizdikten sonra üstüne ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
  8. Sonra süslemek için susam ekleyelim veya çörek otu isteğe bağlı sonra 200 derece ısıtılmış fırınımıza tepsimizi koyalım şimdiden afiyet olsun😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder