Çörek Otlu Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin (Oda sıcaklığında bekletin)
- 2 adet yumurta (Akı içine sarısı üstüne ayırın)
- 2 yemek sirke ben (Üzüm koydum)
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 adet karartma tozu
- Alabildiği kadar un
Süsü için
- Susam ve ya çörek otu
- Ayırdığımız yumurta sarısı
Çörek Otlu Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kapımızı tezgahın üstüne alalım.
- 2 adet yumurta akın’ı kabımızın içine koyalım.
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi ,2 tatlı kaşığı toz şeker ,1 tatlı kaşığı tuz,2 yemek kaşığı çörek otu kabımıza alıp çırpalım.
- Kabımızdaki malzemeleri çırptıktan sonra margarinimizi de yumuşak kıvam aldı ise kabımıza koyalım. Unu muzu üstüne ekleyelim.
- Sonra 1 adet kabartma tozu üstüne ekleyelim. Benim tavsiyem onu yavaş yavaş dökün. Çünkü bazı unlar markalarına göre değişebiliyor.
- Kabta ki hamuru yoğurduktan sonra istediğiniz şekli verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Kurabiyelerimizi dizdikten sonra üstüne ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
- Sonra süslemek için susam ekleyelim veya çörek otu isteğe bağlı sonra 200 derece ısıtılmış fırınımıza tepsimizi koyalım şimdiden afiyet olsun😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder