Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 8-10 adet patlıcan
İç harcı için :
- 500 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 2 tutam maydanoz
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Karnıyarık Tarifi Yapılışı
- Önce patlıcanları soyup yıkayalım.
- Ardından kurulayalım. sonra tavaya alıp kızartalım.
- Kızartıldıktan sonra havlu kağıdın üzerine koyalım yağını çekmesi için.
- İç harcı için: tavaya sıvı yağını dökelim.
- Ardından kıymayı ilave edip pişirelim.
- Sonra kuru soğan ve yeşil biberi doğrayıp ilave edelim.
- 1 yemek kaşığı salça da ekleyip pişirelim bir kaç dakika pişirip domatesi ekleyelim.
- Bir kaç dakika pişirdikten sonra maydanozu da doğrayıp harca dökelim ve ocağın altını kapatalım.
- Patlıcanların ortasını kaşık yardımıyla açalım ve hazırladığımız harcı paylaştıralım ve fırın tepsisine dizelim.
- 1 yemek kaşığı ve 1 su bardağı suyu kaynatıp tepsiye dökelim.
- Karnıyarıkların üzerini süslemek için biber ve domates dilimleyebilirsiniz.
- Fırında 15-20 dk pişirip servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder