21 Ekim 2020 Çarşamba

Karnıyarık Tarifi

 

Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 adet patlıcan

İç harcı için :

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Karnıyarık Tarifi Yapılışı

  1. Önce patlıcanları soyup yıkayalım.
  2. Ardından kurulayalım. sonra tavaya alıp kızartalım.
  3. Kızartıldıktan sonra havlu kağıdın üzerine koyalım yağını çekmesi için.
  4. İç harcı için: tavaya sıvı yağını dökelim.
  5. Ardından kıymayı ilave edip pişirelim.
  6. Sonra kuru soğan ve yeşil biberi doğrayıp ilave edelim.
  7. 1 yemek kaşığı salça da ekleyip pişirelim bir kaç dakika pişirip domatesi ekleyelim.
  8. Bir kaç dakika pişirdikten sonra maydanozu da doğrayıp harca dökelim ve ocağın altını kapatalım.
  9. Patlıcanların ortasını kaşık yardımıyla açalım ve hazırladığımız harcı paylaştıralım ve fırın tepsisine dizelim.
  10. 1 yemek kaşığı ve 1 su bardağı suyu kaynatıp tepsiye dökelim.
  11. Karnıyarıkların üzerini süslemek için biber ve domates dilimleyebilirsiniz.
  12. Fırında 15-20 dk pişirip servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder