21 Ekim 2020 Çarşamba

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tatlı elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi

Hamuru için

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta
  • 5 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabına sıvı malzemeleri alıp çırpalım.
  2. Kuru malzemeleri de ilave edip yoğuralım.
  3. Hamurumuza dinlenirken içini hazırlamaya başlayalım.
  4. Elmaları soyup rendeleyelim.
  5. Tavaya alıp şekerle karıştıralım.
  6. Rengi dönene kadar pişirelim.
  7. Suyunu çekip yoğunlaşınca cevizi, tarçını da ilave edip karıştırın ocaktan alın soğuyunca.
  8. Hamurdan bezeler yapıp açmaya devam edelim.Kalıpla şekil verip içini 1 tatlı kaşığı malzemeden koyup yarım ay şekli verelim hamur bitene kadar devam edelim.
  9. Tepsiye yanmaz kağıt serip kurabiyelerimizi alalım.
  10. 180 derecede ısıttığımız fırına verelim kontrollü bir şekilde 20 dakika pişirelim soğuyunca üstüne pudra şekeri serpelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder