Çıtır Çıtır Kol Böreği (Pırasalı, Havuçlu) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet hazır yufka
İçi harcı için;
- 3 dal pırasa
- 2 adet havuç
- Sıvı yağ ( istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz)
Sos için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 adet yumurta sarısı
Üzeri için;
- Susam
- Çörek otu
Çıtır Çıtır Kol Böreği (Pırasalı, Havuçlu) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pırasalı ince ince doğrayın havuzları da rendeleyip sıvı yağda güzelce kavuralım ve soğumaya alalım.
- Sos malzemelerinin tümünü karıştıralım.
- 1 adet yufkayı tezgaha açalım yarısına sos sürüp d şeklinde katlayalım üzerine tekrar sos sürelim.
- Uzun kısmına hazırladığımız harçtan koyup rulo yapalım yağlı kağıt sevdiğimiz fırın tepsinin ortasına sarıp alalım.
- Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp dizelim.
- Kalan sosu üzerine sürüp susam ve çörek otu ile süsleyerek 180 derece fırında alt üst kızarıncaya kadar pişirelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder