14 Ekim 2020 Çarşamba

Çıtır Çıtır Kol Böreği (Pırasalı, Havuçlu) Tarifi

 

Çıtır Çıtır Kol Böreği (Pırasalı, Havuçlu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet hazır yufka

İçi harcı için;

  • 3 dal pırasa
  • 2 adet havuç
  • Sıvı yağ ( istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz)

Sos için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta sarısı

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörek otu

Çıtır Çıtır Kol Böreği (Pırasalı, Havuçlu) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pırasalı ince ince doğrayın havuzları da rendeleyip sıvı yağda güzelce kavuralım ve soğumaya alalım.
  2. Sos malzemelerinin tümünü karıştıralım.
  3. 1 adet yufkayı tezgaha açalım yarısına sos sürüp d şeklinde katlayalım üzerine tekrar sos sürelim.
  4. Uzun kısmına hazırladığımız harçtan koyup rulo yapalım yağlı kağıt sevdiğimiz fırın tepsinin ortasına sarıp alalım.
  5. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp dizelim.
  6. Kalan sosu üzerine sürüp susam ve çörek otu ile süsleyerek 180 derece fırında alt üst kızarıncaya kadar pişirelim.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder