Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kadar kavrulmuş kadayıf
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için:
- 3.5 su bardağı süt
- 4 kaşığı un ( silme )
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- Fındık, ceviz vs.
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Tereyağını tavada eritip kadayıfları üzerine ekleyin.
- İki çevirdikten sonra şeker serpelim, sürekli karıştırarak rengi dönene kadar güzelce kavuralım. Soğuması için bir kenara alalım.
- Muhallebisi için tencereye sütü boşaltıp şeker, un, buğday nişastası karışımını dökün.
- Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Koyulaşıp göz göz kaynamaya başladığında vanilya ekleyip karıştıralım ocaktan alın.
- İster borcama ister kuplara önce muhallebi sonra kadayıf koyun,.
- Benim cevizlerim yaş olduğu için sadece kavurdum ama siz cevizi daha küçültebilirsiniz.
- Oda sıcaklığına geldiğinde dolaba kaldırıp, 2-3 saat dinlendikten sonra servise hazır.
Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder