10 Ekim 2020 Cumartesi

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi

 

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kadar kavrulmuş kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi için:

  • 3.5 su bardağı süt
  • 4 kaşığı un ( silme )
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Fındık, ceviz vs.

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını tavada eritip kadayıfları üzerine ekleyin.
  2. İki çevirdikten sonra şeker serpelim, sürekli karıştırarak rengi dönene kadar güzelce kavuralım. Soğuması için bir kenara alalım.
  3. Muhallebisi için tencereye sütü boşaltıp şeker, un, buğday nişastası karışımını dökün.
  4. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  5. Koyulaşıp göz göz kaynamaya başladığında vanilya ekleyip karıştıralım ocaktan alın.
  6. İster borcama ister kuplara önce muhallebi sonra kadayıf koyun,.
  7. Benim cevizlerim yaş olduğu için sadece kavurdum ama siz cevizi daha küçültebilirsiniz.
  8. Oda sıcaklığına geldiğinde dolaba kaldırıp, 2-3 saat dinlendikten sonra servise hazır.

Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder