Deneme Garantili Elmalı Kurabiyem Tarifi İçin Malzemeler
Elmalı harç için
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığından biraz az tarçın
- Yarım çay bardağı ceviz (Kırılmış)
- 3 orta boy rendelenmiş elma
Hamuru için
- 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı içine (Akı üzerine sürülecek)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı sirke
- 4 su bardağı un (kontrolü olarak ekleyin)
Üzeri için
- 1 yumurta akı
- Pudra şekeri
Deneme Garantili Elmalı Kurabiyem Tarifi Yapılışı
- Harcımızı pişireceğimiz tavaya rendelenmiş elma, toz şeker alınıp suyunu çekene kadar pişirilir.
- Sonra üzerine tarçın ve ceviz ilave edilip karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
- Elmalı kurabiye hamuru için öncelikle un hariç tüm malzemeler karıştırma kabına alınır ve karıştırılır.D
- Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile açın su bardağı ile şekil çıkarıp birer tatlı kaşığı elmalı harçtan ilave edip ağzı açık kalacak şekilde kapatalım ve tekrar hamurumuzu iki yağlı kağıt arasında merdane ile açıp üçgen şeklinde hamuru kesip elmalı harçtan koyup saralım ve hamur şekillendirici aparat ile de şekil verebilirsiniz( ben hamur şekillendirici aparat ve patates dilimleyici aparatlar ilede şekil verdim)
- Siz istediğiniz şekili verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Yumurta akı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir yaklaşık 15- 20 dk.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder