1 Ekim 2020 Perşembe

Tavuk Soteli Patates Sarma Tarifi

Tavuk Soteli Patates Sarma Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk sote için:
  • 400 gram tavuk eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet rende domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • Karabiber, pulbiber, az köri, tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli katman için:
  • 2 adet büyük boy ve ya 3 adet küçük boy patates
  • 400 gram kaşar peyniri
  • Pulbiber, karabiber, kekik
  • Az sıvı yağ
Pişirmek için:
  • Yağlı fırın kağıdı

Tavuk Soteli Patates Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk sote yapımı ile başlayalım.Sıvı yağ ilave ettiğimiz tencerenin içerisine küçük doğradığımız tavuk etini ilave edip suyunu salıp sonra geri çekinceye kadar pişirelim.
  2. Peşinden önce soğanı sonra biberleri ilave edip karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirelim.
  3. Sonra içerisine 1 adet rende domates ve baharatları ilave edip kapağı kapalı şekilde domates suyunu çekinceyedek pişirelim. Ve ilk aşama hazır.
  4. 2 ci aşamada patatesleri ince yuvarlaklar şeklinde keselim.
  5. Üzerlerine az kekik pulbiber ve sıvı yağ ilave edip karıştıralım.
  6. Diktörtgen bir fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
  7. Üzerine rende kadar peyniri serpiştirip patatesleri kiremit şeklinde dizelim.
  8. Tekrardan üzerlerine kaşar peyniri serpip 180 derece fırında üzeri kızarıncayedek pişirelim.
  9. Fırından çıkan patatesin ilk sıcaklığı geçince üzerine tavuk soteyi yayalım. Yavaş ve sıkı bir şekilde fırın kağıdından destek alarak yemeğimizi rulo yapalım.
  10. Dilerseniz bu şekilde kalabilir dilerseniz üzerine kadar peyniri koyup tekrardan 180 derece fırında pişire bilirsiniz. Fırından çıkan yemeğiniz ilk sıcaklığı geçince servise hazırdır. Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder