Tavuk Soteli Patates Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk sote için:
- 400 gram tavuk eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet rende domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- Karabiber, pulbiber, az köri, tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli katman için:
- 2 adet büyük boy ve ya 3 adet küçük boy patates
- 400 gram kaşar peyniri
- Pulbiber, karabiber, kekik
- Az sıvı yağ
Pişirmek için:
- Yağlı fırın kağıdı
Tavuk Soteli Patates Sarma Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuk sote yapımı ile başlayalım.Sıvı yağ ilave ettiğimiz tencerenin içerisine küçük doğradığımız tavuk etini ilave edip suyunu salıp sonra geri çekinceye kadar pişirelim.
- Peşinden önce soğanı sonra biberleri ilave edip karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirelim.
- Sonra içerisine 1 adet rende domates ve baharatları ilave edip kapağı kapalı şekilde domates suyunu çekinceyedek pişirelim. Ve ilk aşama hazır.
- 2 ci aşamada patatesleri ince yuvarlaklar şeklinde keselim.
- Üzerlerine az kekik pulbiber ve sıvı yağ ilave edip karıştıralım.
- Diktörtgen bir fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
- Üzerine rende kadar peyniri serpiştirip patatesleri kiremit şeklinde dizelim.
- Tekrardan üzerlerine kaşar peyniri serpip 180 derece fırında üzeri kızarıncayedek pişirelim.
- Fırından çıkan patatesin ilk sıcaklığı geçince üzerine tavuk soteyi yayalım. Yavaş ve sıkı bir şekilde fırın kağıdından destek alarak yemeğimizi rulo yapalım.
- Dilerseniz bu şekilde kalabilir dilerseniz üzerine kadar peyniri koyup tekrardan 180 derece fırında pişire bilirsiniz. Fırından çıkan yemeğiniz ilk sıcaklığı geçince servise hazırdır. Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder