Düdüklü Tencerede 15 Dakikada Elma Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet orta büyüklükte kırmızı elma
- Elmaların doğranmış hali 3 çorba kasesi
- 3 çorba kasesi toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 2 adet kabuk tarçın
- 4-5 adet karanfil
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı tereyağı veya margarin
- Elmanın çekirdekleri
Düdüklü Tencerede 15 Dakikada Elma Reçeli Tarifi Yapılışı
- Kabuğu soyulup çekirdek kısmı çıkarılan çıkarılan elmaları küçük küçük doğrayın.
- Düdüklü tenceresine alın üzerine şekeri ,suyu ,tarçını ,karanfili ,limon suyunu ve elma çekirdeklerini ekledikten sonra karıştırıp kapağını kapattıktan sonra ocağa alın.
- Fışalamaya başladıktan sonra 8 dakika kadar pişirin .
- Tencerenin havasını alın ve kapağı açık bir şekilde reçelin kıvam alması için 8-10 dakika kadar pişirin .
- Reçel ilk etapta sulu gibi gelebilir size soğuduğunda kıvam alıp koyulaşacağından çok fazla pişirmeye çalışmayın.
- Vakumlama işlemi yapacaksanız eğer sıcak sıcak kavanoza döküp kavanozun ağız kısmını silip kuruladıktan sonra yeni kapak ile ağzını kapatıp kavanozu ters çevirin ve 1 gece bu şekilde bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder