6 Ekim 2020 Salı

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ/margarin
  • 1 adet yumurta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu

Elmalı harcı için:

  • 3 adet orta boy elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle iç harcı hazırlamakla başlıyoruz.Bir tavaya şekeri alıp orta ateşte şekerin karamel olmasını bekliyoruz.
  2. Şeker eridiğinde tereyağını ekleyip erimesini bekliyoruz.
  3. Daha sonra rendelediğimiz elmaları ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Elmalar suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz. Elmalar pişince tarçın ve cevizi ekleyip iç harcın soğumasını bekliyoruz.
  5. Bu sırada hamurun yapımına başlıyoruz.
  6. Hamur için tereyağı, yoğurt, yumurta ve şekeri karıştırıyoruz.
  7. Daha sonra nişasta, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
  8. Yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvamda hamur elde ediyoruz.
  9. Hamurdan bezeler koparıp bir merdane yardımıyla açıp ve bardak ile kesiyoruz. Kestiğimiz hamurun üstüne elmalı harçtan koyuyoruz.
  10. Hamurdan bir beze daha açıp kafes kesici ile çok bastırmadan üzerinden geçiyoruz.
  11. Hamuru kafes şeklinde açarak elmalı harç koyduğumuz hamurun üzerine kapatıyoruz ve bardak ile tekrar kenarlarında kalan fazlalıkları kesiyoruz.
  12. Bütün hamur şekillendirildikten sonra kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dk pişiriyoruz.
  13. Kurabiyeler hafif pembeleşince fırından alıyoruz.
  14. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder