Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağ/margarin
- 1 adet yumurta
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
Elmalı harcı için:
- 3 adet orta boy elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç harcı hazırlamakla başlıyoruz.Bir tavaya şekeri alıp orta ateşte şekerin karamel olmasını bekliyoruz.
- Şeker eridiğinde tereyağını ekleyip erimesini bekliyoruz.
- Daha sonra rendelediğimiz elmaları ekleyip karıştırıyoruz.
- Elmalar suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz. Elmalar pişince tarçın ve cevizi ekleyip iç harcın soğumasını bekliyoruz.
- Bu sırada hamurun yapımına başlıyoruz.
- Hamur için tereyağı, yoğurt, yumurta ve şekeri karıştırıyoruz.
- Daha sonra nişasta, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvamda hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan bezeler koparıp bir merdane yardımıyla açıp ve bardak ile kesiyoruz. Kestiğimiz hamurun üstüne elmalı harçtan koyuyoruz.
- Hamurdan bir beze daha açıp kafes kesici ile çok bastırmadan üzerinden geçiyoruz.
- Hamuru kafes şeklinde açarak elmalı harç koyduğumuz hamurun üzerine kapatıyoruz ve bardak ile tekrar kenarlarında kalan fazlalıkları kesiyoruz.
- Bütün hamur şekillendirildikten sonra kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dk pişiriyoruz.
- Kurabiyeler hafif pembeleşince fırından alıyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder