Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı yada margarin (125 gr)
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağından 2 çorba kaşığı fazla un)
Elmalı harç için:
- 4 adet orta boy elma (büyükse 3 adet yeterli)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine:
- Pudra şekeri
Elmalı Tart Tarifi Yapılışı
- Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
- Tarçını ve şekeri de ekleyip pişirelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Bir kapta yumurta, tereyağı, şekeri iyice elimizle karıştıralım.
- Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Hamuru 15 dk kadar dinlenmeye bırakalım.
- Hamur ve iç harcını tart kalına yerleştirelim. dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayıralım.
- Kalan hamurdan tart kalıbı kadar oklava ile açalım.
- Yağlanmış tart kalıbına yerleştirip elmalı harcı döküp yayalım.
- Portakal büyüklüğündeki hamuru da açıp şeritler kesip üzerine koyalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 35 dk 185 derecede pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder