23 Ekim 2020 Cuma

Elmalı Tart Tarifi

 

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı yada margarin (125 gr)
  •  1 adet yumurta
  •  Yarım su bardağı toz şeker
  •  yarım paket kabartma tozu
  •  Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağından 2 çorba kaşığı fazla un)

Elmalı harç için:

  •  4 adet orta boy elma (büyükse 3 adet yeterli)
  •  2 yemek kaşığı toz şeker
  •  1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine:

  •  Pudra şekeri

Elmalı Tart Tarifi Yapılışı

  1.  Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
  2. Tarçını ve şekeri de ekleyip pişirelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  3. Bir kapta yumurta, tereyağı, şekeri iyice elimizle karıştıralım.
  4. Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  5. Hamuru 15 dk kadar dinlenmeye bırakalım.
  6. Hamur ve iç harcını tart kalına yerleştirelim.  dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayıralım.
  7. Kalan hamurdan tart kalıbı kadar oklava ile açalım.
  8. Yağlanmış tart kalıbına yerleştirip elmalı harcı döküp yayalım.
  9. Portakal büyüklüğündeki hamuru da açıp şeritler kesip üzerine koyalım.
  10. Önceden ısıtılmış fırında 35 dk 185 derecede pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder