19 Ekim 2020 Pazartesi

Harem Güveci Tarifi

 

Harem Güveci Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 3 sivri biber
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı su
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Tereyağı
  • Kaşar peyniri

Harem Güveci Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tereyağımızı eritip 1 su bardağı arpa şehriyemizi rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  2. Daha sonra 2 su bardağı su ve tuz ekleyip suyunu çekene kadar pişirip demlenmeye bırakıyoruz dana eti kullanacaksak etimizi önceden haşlıyoruz.
  3. Daha sonra bir tavaya yağ bırakıp yemeklik doğranmış soğanlarımızı ekleyip kavuruyoruz biber domates sarımsak ekleyip kavuruyoruz.
  4. Daha sonra etimizi baharatlarımızı tuzumuzu 1 çay bardağı suyumuzu ekleyip pişiriyoruz.
  5. Daha sonra et karışımına arpa şehriyemizi katıp karıştırıp güveç kaplarımıza bölüştürüyoruz.
  6. Sonra isteyenler üzerine beşemal sos ve kaşar bırakıp kaşar eriyene kadar fırına atıyoruz biz çok sevmediğimiz beşamel sos üzerine sadece kaşar bıraktık.

Afiyet olsun ❣️❣️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder