Harem Güveci Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 domates
- 3 sivri biber
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı su
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- Tereyağı
- Kaşar peyniri
Harem Güveci Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tereyağımızı eritip 1 su bardağı arpa şehriyemizi rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra 2 su bardağı su ve tuz ekleyip suyunu çekene kadar pişirip demlenmeye bırakıyoruz dana eti kullanacaksak etimizi önceden haşlıyoruz.
- Daha sonra bir tavaya yağ bırakıp yemeklik doğranmış soğanlarımızı ekleyip kavuruyoruz biber domates sarımsak ekleyip kavuruyoruz.
- Daha sonra etimizi baharatlarımızı tuzumuzu 1 çay bardağı suyumuzu ekleyip pişiriyoruz.
- Daha sonra et karışımına arpa şehriyemizi katıp karıştırıp güveç kaplarımıza bölüştürüyoruz.
- Sonra isteyenler üzerine beşemal sos ve kaşar bırakıp kaşar eriyene kadar fırına atıyoruz biz çok sevmediğimiz beşamel sos üzerine sadece kaşar bıraktık.
Afiyet olsun ❣️❣️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder