19 Ekim 2020 Pazartesi

Fincanda Lahana Sarma Tarifi

 

Fincanda Lahana Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy lahana
  • 500 gram baldo pirinç ( ilik suda yarım saat bekletelim)
  • 250 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı sumak
  • Bir miktar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fincanda Lahana Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle beyaz lahanayı haşlamak için derin bir tencereye su koyalım su kaynadıktan sonra bir tatlı kaşığı tuz ilave edelim.
  2. Lahananın damar kısımlarını bıçak yardımıyla alalım.
  3. Kaynayan suya bir miktar lahanayı atıp 2 dakika kadar haşlıyoruz.
  4. Haşlanan lahanayı önce soğuk suya daha sonrada süzgece alıyoruz.
  5. İç harcının hazırlanışı;Pirinci süzgece alıp nişastası gidene kadar yıkıyoruz.
  6. Süzülen pirincin üzerine kıyma, salça, küp küp doğranmış soğan ve baharatlarını ilave edip son olarak sıvı yağınıda ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Kahve fincanına lahana yaprağını koyalım.
  8. Orta kısmına 1 tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyalım ve sıkıca kenarlardan ortaya doğru kapatalım.
  9. Fincanı ters çevirip sarmayı çıkartalım.
  10. Tencereye dizelim.
  11. Sarma işlemi bitdikten sonra sosunu hazırlamaya geçelim.
  12. Sosu için küçük bir tencereye yağ ve salçayı alıp kavuruyoruz.
  13. Tuz ve sumak ve kaynamış suyumuzu ilave edip karıştıralım.
  14. İnce süzgeç yardımıyla sosu sarmaların üzerine dökelim.
    Not; su miktarını dolmaların yarısına gelecek şekilde ayarlayalayalım.
  15. Kaynadıktan sonra altını kısıp 1 saat kadar pişirelim.
    **arzu ettiğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.
    **afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder