Fincanda Lahana Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy lahana
- 500 gram baldo pirinç ( ilik suda yarım saat bekletelim)
- 250 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım fincan sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı sumak
- Bir miktar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Fincanda Lahana Sarma Tarifi Yapılışı
- Öncelikle beyaz lahanayı haşlamak için derin bir tencereye su koyalım su kaynadıktan sonra bir tatlı kaşığı tuz ilave edelim.
- Lahananın damar kısımlarını bıçak yardımıyla alalım.
- Kaynayan suya bir miktar lahanayı atıp 2 dakika kadar haşlıyoruz.
- Haşlanan lahanayı önce soğuk suya daha sonrada süzgece alıyoruz.
- İç harcının hazırlanışı;Pirinci süzgece alıp nişastası gidene kadar yıkıyoruz.
- Süzülen pirincin üzerine kıyma, salça, küp küp doğranmış soğan ve baharatlarını ilave edip son olarak sıvı yağınıda ekleyip karıştırıyoruz.
- Kahve fincanına lahana yaprağını koyalım.
- Orta kısmına 1 tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyalım ve sıkıca kenarlardan ortaya doğru kapatalım.
- Fincanı ters çevirip sarmayı çıkartalım.
- Tencereye dizelim.
- Sarma işlemi bitdikten sonra sosunu hazırlamaya geçelim.
- Sosu için küçük bir tencereye yağ ve salçayı alıp kavuruyoruz.
- Tuz ve sumak ve kaynamış suyumuzu ilave edip karıştıralım.
- İnce süzgeç yardımıyla sosu sarmaların üzerine dökelim.
Not; su miktarını dolmaların yarısına gelecek şekilde ayarlayalayalım. - Kaynadıktan sonra altını kısıp 1 saat kadar pişirelim.
**arzu ettiğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.
**afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder