Fırında Kaşarlı Alabalık Tarifi
Fırında Kaşarlı Alabalık Tarifi İçin Malzemeler
- 2 alabalık fileto (Kişi sayısına göre)
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- Her balık için 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri
Fırında Kaşarlı Alabalık Tarifi Yapılışı
- Öncelikle fırın tepsisine yağlı kağıdımızı serelim.
- Temizlenip fileto olarak ikiye ayrılıp kılçıkları alınmış alabalığımızı yıkayalım.
- Süzülen balığı güzelce tuzlayalım ve tereyağını ince ince balığın üstüne serpelim.
- 180-200 derece ısıtılmış fırında orta rafta alabalık pembeleşinceye kadar 30-40 dk pişirelim.
- Pembeleşen balığın üzerine rende kaşarı da serpiştirip 5-10 dk üzerindeki kasar da eriyip pembelesene dek pişirelim.
- Fırın tepsisi yerine balık güveçlerde de yapabilirsiniz,.
- Alabalık ile 3 tane patatesi elma dilimi doğrayıp tuz, kırmızı pulbiber, kekik, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp birlikte fırınlayabilirsiniz benim gibi.Afiyetler olsun. 🙏🏻.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder