2 Ekim 2020 Cuma

Fırında Kaşarlı Alabalık Tarifi

Fırında Kaşarlı Alabalık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 alabalık fileto (Kişi sayısına göre)
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • Her balık için 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri

Fırında Kaşarlı Alabalık Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle fırın tepsisine yağlı kağıdımızı serelim.
  2. Temizlenip fileto olarak ikiye ayrılıp kılçıkları alınmış alabalığımızı yıkayalım.
  3. Süzülen balığı güzelce tuzlayalım ve tereyağını ince ince balığın üstüne serpelim.
  4. 180-200 derece ısıtılmış fırında orta rafta alabalık pembeleşinceye kadar 30-40 dk pişirelim.
  5. Pembeleşen balığın üzerine rende kaşarı da serpiştirip 5-10 dk üzerindeki kasar da eriyip pembelesene dek pişirelim.
  6. Fırın tepsisi yerine balık güveçlerde de yapabilirsiniz,.
  7. Alabalık ile 3 tane patatesi elma dilimi doğrayıp tuz, kırmızı pulbiber, kekik, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp birlikte fırınlayabilirsiniz benim gibi.Afiyetler olsun. 🙏🏻.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder