2 Ekim 2020 Cuma

Pancar Turşusu (Bugün Yapıp Ertesi Gün Yiyebilirsiniz) Tarifi

Pancar Turşusu (Bugün Yapıp Ertesi Gün Yiyebilirsiniz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo pancar
  • 1 su bardağı sirke
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolusu tuz
  • 1 çay kaşığı dolusu limontuzu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3 defne yaprağı (Şart değil)
  • 2 litrelik kavanoz

Pancar Turşusu (Bugün Yapıp Ertesi Gün Yiyebilirsiniz) Tarifi Yapılışı

  1. Pancarları soyalım doğrayalım.
  2. Tencereye alıp üzerini 1parmak geçecek kadar su koyup 1subardağı sirkeyi de boşaltıp 15 dakika kaynatalım.
  3. Çatal batırıp kontrol edelim çok yumuşak olmayacak çatal batmayacak kadarda sert olmayacak ocağı kapatalım pancarımız ılısın.
  4. Ilındıktan sonra pancarları kavanoza alalım doğradığımız sarımsaklardan da aralara serpiştirelim
  5. Kavanozumuz dolunca en üste 1yemek kaşığı tuzu 1çaykaşığı limontuzunu ,1 çay kaşığı şekeri, 3 tane defneyaprağını koyup tenceredeki suyunu da 🍷boşaltalım.
  6. Ağzını kapatalım 👌enfesss turşumuz hazır buzdolabına kaldırıp ertesigün yiyebilirsiniz afiyetle💐.
    Not:defne yaprağı şart değil arzuya göre koyabilirsiniz ama çok güzel bir aroma veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder