Pancar Turşusu (Bugün Yapıp Ertesi Gün Yiyebilirsiniz) Tarifi
Pancar Turşusu (Bugün Yapıp Ertesi Gün Yiyebilirsiniz) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo pancar
- 1 su bardağı sirke
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolusu tuz
- 1 çay kaşığı dolusu limontuzu
- 1 çay kaşığı şeker
- 3 defne yaprağı (Şart değil)
- 2 litrelik kavanoz
Pancar Turşusu (Bugün Yapıp Ertesi Gün Yiyebilirsiniz) Tarifi Yapılışı
- Pancarları soyalım doğrayalım.
- Tencereye alıp üzerini 1parmak geçecek kadar su koyup 1subardağı sirkeyi de boşaltıp 15 dakika kaynatalım.
- Çatal batırıp kontrol edelim çok yumuşak olmayacak çatal batmayacak kadarda sert olmayacak ocağı kapatalım pancarımız ılısın.
- Ilındıktan sonra pancarları kavanoza alalım doğradığımız sarımsaklardan da aralara serpiştirelim
- Kavanozumuz dolunca en üste 1yemek kaşığı tuzu 1çaykaşığı limontuzunu ,1 çay kaşığı şekeri, 3 tane defneyaprağını koyup tenceredeki suyunu da 🍷boşaltalım.
- Ağzını kapatalım 👌enfesss turşumuz hazır buzdolabına kaldırıp ertesigün yiyebilirsiniz afiyetle💐.
Not:defne yaprağı şart değil arzuya göre koyabilirsiniz ama çok güzel bir aroma veriyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder