13 Ekim 2020 Salı

Gerçek Tavuk Göğsü Tarifi

 

Gerçek Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım parça tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 su bardağı süt
  • 1 adet damla sakızı
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Gerçek Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü ince parçalar haline getirin ve üzerini biraz geçecek kadar su ekleyerek haşlayın.
  • Haşlanan tavuk göğsünü çatal yardımı ile tel tel ayırın. Ardından kevgire alarak su altında yıkayın.
  • Ayırdığınız tavuk göğsünün üzerine bir miktar daha su ekleyin ve kokusunun çıkması için bekletin.
  • Tavuk kokusu çıktığında etlerin suyunu sıkın ve süzün.
  • Geniş bir tencere içerisine soğuk sütü ve tavukları ekleyerek 10 dakika kadar kaynatın.
  • Pirinç unu ve mısır nişastasını ayrı bir kaba alın ve kaynayan süt ile kıvamını açın.
  • Ardından nişastalı karışımı da tencereye ekleyerek çırpıcı ile karıştırın.
  • Tencerenin içerisine damla sakızı ve toz şekeri ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Tahta kaşık yardımıyla sakızı eritin ve karışımı döve döve pişirin.
  • Tavuk göğsü macun kıvamına geldiğinde küçük bir parça tereyağı ekleyin ve kendi sıcaklığında eritin.
  • Tamamen pişen tavuk göğsünü kaselere veya borcama dökün. Buzdolabında soğutun.
  • Hazırladığınız gerçek tavuk göğsünü tarçın ya da vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Gerçek Tavuk Göğsü Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tavuğun kokusunu çıkartmak için suda bekletin. Bu suyu ara ara değiştirin.
  • Dilerseniz, tereyağı kullanmayabilirsiniz. Aroma katmak için tatlının içine vanilya da ekleyebilirsiniz.
  • Un ve nişastayı ekledikten sonra tatlınızı karıştırın. Bu sayede topaklanma oluşmasını önleyebilirsiniz.
  • Eriyen damla sakızını döverek pişirin. Bu sayede daha iyi özdeşleşecektir.

1 Porsiyon Gerçek Tavuk Göğsü Kaç Kalori?

  • Tavuk göğsünün bir porsiyonu, yaklaşık 165 kaloridir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder