Gerçek Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım parça tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 5 su bardağı süt
- 1 adet damla sakızı
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Gerçek Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü ince parçalar haline getirin ve üzerini biraz geçecek kadar su ekleyerek haşlayın.
- Haşlanan tavuk göğsünü çatal yardımı ile tel tel ayırın. Ardından kevgire alarak su altında yıkayın.
- Ayırdığınız tavuk göğsünün üzerine bir miktar daha su ekleyin ve kokusunun çıkması için bekletin.
- Tavuk kokusu çıktığında etlerin suyunu sıkın ve süzün.
- Geniş bir tencere içerisine soğuk sütü ve tavukları ekleyerek 10 dakika kadar kaynatın.
- Pirinç unu ve mısır nişastasını ayrı bir kaba alın ve kaynayan süt ile kıvamını açın.
- Ardından nişastalı karışımı da tencereye ekleyerek çırpıcı ile karıştırın.
- Tencerenin içerisine damla sakızı ve toz şekeri ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Tahta kaşık yardımıyla sakızı eritin ve karışımı döve döve pişirin.
- Tavuk göğsü macun kıvamına geldiğinde küçük bir parça tereyağı ekleyin ve kendi sıcaklığında eritin.
- Tamamen pişen tavuk göğsünü kaselere veya borcama dökün. Buzdolabında soğutun.
- Hazırladığınız gerçek tavuk göğsünü tarçın ya da vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Gerçek Tavuk Göğsü Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tavuğun kokusunu çıkartmak için suda bekletin. Bu suyu ara ara değiştirin.
- Dilerseniz, tereyağı kullanmayabilirsiniz. Aroma katmak için tatlının içine vanilya da ekleyebilirsiniz.
- Un ve nişastayı ekledikten sonra tatlınızı karıştırın. Bu sayede topaklanma oluşmasını önleyebilirsiniz.
- Eriyen damla sakızını döverek pişirin. Bu sayede daha iyi özdeşleşecektir.
1 Porsiyon Gerçek Tavuk Göğsü Kaç Kalori?
- Tavuk göğsünün bir porsiyonu, yaklaşık 165 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder